Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Sports

Bukarts paliek Vācijā, taču citā komandā

© f64

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Rihards Bukarts starpsezonā atradis jaunu komandu, pievienojoties Vācijas spēcīgākā hokeja čempionāta jeb DEL līgas komandai Švenningenes ''Wild Wings''. 2017./18. sezonā Bukarts kļuva par Vācijas vicečempionu Berlīnes ''Eisbaren'' rindās.

Rihards Bukarts pagājušajā sezonā paguva uzspēlēt veselās trīs komandās. Sezonu 22 gadus vecais uzbrucējs uzsāka Čehijā, kur Zlīnas ''Aukro Berani'' komandā 17 mačos guva 4 (2+2) punktus. Abu pušu ceļi šķīrās, un Bukartam nācās meklēt jaunu komandu. Jūrmalnieks pievienojās Rīgas ''Dinamo'' komandai, tomēr arī tur nespēja demonstrēt labāku sniegumu, 14 spēlēs gūstot tikai vienus vārtus.

Februāra beigās ''Dinamo'' pārtrauca sadarbību ar perspektīvo uzbrucēju, tomēr Bukartam ilgi bez darba nenācās gaidīt - Rihards pēc ne visai veiksmīgas sezonas nonāca vienā no Vācijas DEL līgas spēcīgākajām komandām - Berlīnes ''Eisbaren''. Regulārajā čempionātā uzbrucējs paguva ''Eisbaren'' kreklā aizvadīt divas spēles, kur atdeva vienu rezultatīvu piespēli. Ja sezonas gaitā Bukartam spēle nevedās un punkti nekrājās, tad DEL izslēgšanas spēlēs cīņā par titulu latvietis bija lielisks, izpelnoties vietu vadošajās ''Eisbaren'' maiņās un 16 mačos sakrājot 8 (4+4) punktus. Berlīnes komanda sezonu noslēdza Vācijas vicečempiones godā, finālsērijā līdz četrām uzvarām ar 3:4 piekāpjoties EHC ''Munchen''.

Bukarts šopavasar otro reizi pārstāvēja Latvijas nacionālo izlasi pasaules čempionātā, kur astoņās spēlēs guva vienus vārtus un atdeva divas rezultatīvas piespēles. Pēc veiksmīgā sezonas noslēguma arī pats Bukarts atzina, ka labprāt paliktu Vācijā, un tas arī noticis - uzbrucējs pievienojies Švenningenes ''Wild Wings'' komandai, kas aizvadīto sezonu noslēdza 10. vietā regulārajā čempionātā un nekvalificējās izslēgšanas spēlēm.

''Rihards ir spēlētājs ar lielu potenciālu un noteikti iederēsies mūsu spēles stilā,'' teikts komandas izplatītajā paziņojumā. ''Šādi hokejisti atvieglo taktikas izvēli trenerim gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Ar savu sniegumu ''Eisbaren'' rindās pagājušās sezonas izskaņā Bukarts ir pierādījis, ka var spēlēt nozīmīgu lomu komandas panākumos, un esam priecīgi, ka viņš izvēlējies pievienoties tieši mums,'' atklāj komandas menedžeris. Jāatzīmē, ka ''Wild Wings'' galvenais treneris ir kanādietis Pets Kortina, bijušais Vācijas hokeja izlases stūrmanis.