Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Jeļena Jakovļeva: Viljamsa ir vienīgā, kura Aļonai var uzspiest savu spēles stilu

© scanpix.ee

"Aļona spēlē jaudīgāk par pretiniecēm, līdz ar to iznākums būs atkarīgs no viņas snieguma. No pusfinālā iekļuvušajām tenisistēm tikai Serena pret viņu spētu diktēt noteikumus," meitas izredzes Vimbldonas tenisa turnīrā vērtē viņas mamma trenere Jeļena Jakovļeva.

Latvijas tenisistes iekļūšanu Vimbldonas turnīra pusfinālā daudziem ir pārsteigums, jo sezonām kopumā un arī pēdējos turnīros demonstrētais sniegums nedeva pamatu domāt, ka Ostapenko ir viena no favorītēm. Viņas mamma domā citādi: "Pārsteigums tas nav. Aļona pagājušogad jau uzvarēja "Grand Slam" turnīrā, pierādot, ka tas ir izdarāms. Šogad bija liels stress par to, vai Parīzē izdosies atkārtot panākumu. Viņa izgāzās "Roland Garros", uztraukums pārgāja un viņa ir gatava spēlēt tālāk. Aļona ir fokusējusies, kārtīgi trenējas. Zālājs viņai ir parocīgs segums. Ja iet serve, ar trim četriem sitieniem var pabeigt izspēli. Māla laukumos tik ātri to nav iespējams paveikt. Aļona savulaik uzvarēja Vimbldonas junioru turnīrā un šeit viņai ļoti patīk."

J. Jakovļeva uzskata, ka no atlikušajām tenisistēm Vimbldonas turnīru varot uzvarēt jebkura, bet meitas priekšrocības ir tādas, ka iznākums atkarīgs no Ostapenko parādītā snieguma. "Par čempioni diezin vai kļūtu tenisiste, kas rangā ir divsimtā, bet no atlikušajām meitenēm triumfēt var jebkura. Kura attiecīgajā dienā būs labāk koncentrējusies un kurai būs stiprāki nervi, tā arī uzvarēs. Jo tuvāk titulam, jo lielāka nozīme psiholoģijai. Ja Aļona nospēlēs savā līmenī, viss ir iespējams. Viņai jābūt agresīvai un jāfokusējas uz savu spēli nevis to, ko dara pretiniece."

Zālājs viņai ir parocīgs segums. Ja iet serve, ar trim četriem sitieniem var pabeigt izspēli. Māla laukumos tik ātri to nav iespējams paveikt. Aļona savulaik uzvarēja Vimbldonas junioru turnīrā un šeit viņai ļoti patīk.

No turnīrā palikušajām tenisistēm visbīstamākā esot Serena Viljamsa, un viņa acīmredzot ir vienīgā, kas Ostapenko var uzspiest savu spēles stilu. "Man šķiet, ka Serena (pēc dzemdību pauzes) vēl nav labākajā formā. Viņa spēlē solīdi, bet ne tik pārliecinoši kā savulaik," uzskata J. Jakovļeva.

Ostapenko mamma piekrīt, ka liels nopelns meitas rezultātiem Vimbldonā ir jaunajam trenerim Glenam Shāpam, ar kuru Aļona sāka sadarbību nedēļu pirms Īstbornas turnīra. "Viņš ir pavisam citādāks cilvēks nekā (iepriekšējais treneris) Deivids (Teilors). Viņam ir savas domas un skatījums, un Aļonai tas der. Man patīk, kā viņš strādā. Aļona klausa un respektē viņu. Cik ilgi tā tas būs, grūti pateikt - negribu prognozēt nākotni. Bet šobrīd viss ir kārtībā. Parasti jau sākumā redzams, vai sadarbība būs veiksmīga vai nē. Negribu teikt, ka pret Deividu meitai nebija respekta, bet viņš neatrada pareizo veidu, kā trenēt Aļonu. Viņam bija savi uzskati, kas Aļonai nederēja. Ar Glenu viņi strādā kā viens mehānisms. Treneris liek Aļonai daudz strādāt un viņa to arī dara. Pats galvenais - saprot, kāpēc tā jādara. Tas ir liels viņa nopelns, jo viņš mācēja "savākt" Aļonu."

Ostapenko pusfināla mačs pret Vācijas tenisisti Angeliku Kerberi paredzēts ceturtdien trijos pēc Latvijas laika.