Ronaldo pamet Real un pārceļas uz Juventus

© scanpix.ee

Spānijas futbola klubs Madrides "Real" savā mājaslapā publicējis Krištianu Ronaldu (atvadu) vēstuli, kurā portugālis atklāj, ka ir pieprasījis transfēru. Šī vēstule publicēta vien pavisam neilgi pēc Ronaldu tikšanās ar Turīnas "Juventus" prezidentu Andreu Anjelli un Itālijas mediju pārliecinātajām ziņām, ka "Real" un "Juventus" ir vienojušās par 105 miljonu pāreju.

Krištianu Ronaldu pēc Portugāles zaudējuma Pasaules kausa astotdaļfinālā pašlaik atrodas atvaļinājumā Grieķijā, kur viņam šodien pievienojās ne tikai aģents Žorže Mendešs, bet arī Turīnas "Juventus" prezidents Andrea Anjelli. 33 gadus vecais portugālis, par kura jušanos nenovērtētam un vēlmi pamest Madrides "Real" runāts jau vairākus gadus, jau iepriekš bija panācis vienošanos ar "Juventus" par 30 miljonu eiro lielu gada algu, bet nu acīmredzot arī esot panākta vienošanās starp klubiem par pārejas maksu, kas būs 105 miljonu eiro apmērā.

Tiek gaidīts, ka Turīnas "Juventus" pāreju izziņos jau šovakar, un nule kā sperts plats solis pretī tam, lai baumas pārtaptu realitātē. Kamēr "Juventus" mājaslapa vēl klusē, Madrides milža mājaslapā pieejama Ronaldu vēstule: "Šie deviņi Madridē pavadītie gadi, iespējams, bija laimīgākie manā mūžā, un Madrides "Real" ir iekarojis manu sirdi. Šie deviņi gadi bijuši unikāli, tomēr uzskatu, ka manā dzīvē ir pienācis laiks jaunam posmam, un tieši tādēļ esmu lūdzis klubu piekrist manam transfēram. Lūdzu visus pret manām vēlmēm izturēties ar sapratni. Liels paldies visiem, un, gluži kā teicu savā pirmajā reizē pirms deviņiem gadiem, Hala Madrid!" Ja "Juventus" paziņojums tiek gaidīts vēlāk vakarā, paredzams gan, ka paša Ronaldu ierašanās Turīnā būs jāpagaida, jo portugālis vēl visu nedēļu varētu pavadīt atvaļinājumā.

Madrides "Real" portugāli par 94 miljoniem eiro no Mančestras "United" iegādājās pirms deviņiem gadiem. Ronaldu šajā laika posmā Spānijas čempionātā 292 spēlēs izcēlās ar 311 vārtiem, bet UEFA Čempionu līgā viņš "Real" rindās 101 spēlē guvis 105 vārtus. Šosezon Ronaldu uguņoja ar 44 vārtiem 44 spēlēs. Madrides "Real" rindās Ronaldu četras reizes ir atzīts par labāko spēlētāju pasaulē, četras reizes triumfējis Čempionu līgā un divas reizes kļuvis par Spānijas čempionu.

Svarīgākais