Ostapenko: Jūtos ļoti pārliecināta

© scanpix.ee

Aļona Ostapenko uzsver, ka nav dzirdējusi padomus no tribīnēm, kad saņēma brīdinājumu Vimbldonas ceturtās kārtas mačā, tomēr šis notikums viņu padarījis vēl motivētāku un dusmīgāku.

Ostapenko pirmdien neveiksmīgi iesāka spēli pret baltkrievieti Aleksandru Sasnoviču un pirmajā setā nokļuva iedzinējos ar 2-5, turklāt šajā brīdī saņēma brīdinājumu, jo it kā treneris viņai neatļauti devis padomu no tribīnēm. Uzzinot jaunumus, Ostapenko devās strīdēties pie galvenās tiesneses, tomēr visu uztvēra ar smaidu un turpmākajā mačā zaudēja tikai vienā geimā.

"Domāju, ka mača sākumā pretiniece spēlēja tiešām labi. Nevarēju ieiet ritmā, tomēr tad lēnām pieradu pie tā, sāku just savu spēli. Domāju, ka spēli pabeidzu tiešām pārliecinoši," pēcspēles preses konferencē teica Ostapenko. "Patiesību sakot, nesapratu par ko man iedeva brīdinājumu, jo nedzirdēju, ka kāds kaut ko teica. Iespējams, kāds no skatītājiem kaut ko pateica, bet es nedzirdēju, ka kāds no manas komandas būtu ko teicis. Tāpēc runāju ar tiesnesi. Šis brīdinājums padarīja mani vēl motivētāku un dusmīgāku, tāpēc sāku spēlēt vēl labāk."

Kādreizējā junioru čempione Ostapenko ceturtdaļfinālu Vimbldonā sasniegusi otro gadu pēc kārtas. Tomēr pērn viņa Londonā ieradās kā Francijas atklātā čempionāta uzvarētāja, kamēr šogad iepriekšējā "Grand Slam" turnīrā zaudēja jau pirmajā mačā.

Viņai ir labs sitiens no ērtās puses, domāju, ka man der viņas spēles stils, jo jutīšu spēles ritmu. Iepriekšējie mūsu mači bija sen, domāju, ka tagad spēlēju labāk.

"Pērn man bija uzvaru sērija un pēc "French Open" tikai turpināju uzvarēt. Šogad "French Open" nebija tik veiksmīgs, tāpēc pirms Īstbornas turnīra daudz trenējos. Nospēlēju Īstbornā un atbraucu šeit," stāsta Ostapenko. " Domāju, ka mans stils ir parocīgs zāles segumam. Izbaudu laiku šeit un gaidu nākamo maču."

Ostapenko, protams, arī saņēma jautājumu par nebijušo notikumu, ka ceturtdaļfinālu nav sasniegusi neviena no tenisistēm, kuras izliktas ar pirmajiem desmit numuriem. Latvijas tenisiste gan uzsvēra, ka cenšos fokusēties uz savu sniegumu. "Pat šodien, kad biju iedzinējos ar 2-5, kaut kā spēju uzvarēt setu. Domāju, ka tas man dos vēl lielāku pārliecību nākamajām spēlēm. Uzskatu, ka pirmās kārtas ir ļoti smagas izliktajām spēlētājām, viņām ir lielāks spiediens. Tāpat jāsaka, ka zāle ir viltīgāks segums - man tiešām patīk spēlēt uz zālāja, es to izbaudu, bet dažiem spēlētājiem tas nav mīļākais segums. Domāju, ka pašlaik spēlēju labā līmenī, jūtos pārliecināta."

"Turnīrā tāpat ir palikušas labas tenisistes - visi, kas iekļūst ceturtdaļfinālā ir labi tenisisti. Cenšos fokusēties uz sevi, kā jau teicu iepriekš," pauda Ostapenko, kura nākamajā kārtā spēkosies ar slovākieti Dominiku Cibulkovu. "Esmu ar viņu dažas reizes spēlējusi, it kā zinu kā viņa spēlē. Sagatavošos labi tam mačam. Viņa arī ir agresīva tenisiste, ļoti labi kustās. Viņai ir labs sitiens no ērtās puses ("forehand"), domāju, ka man der viņas spēles stils, jo jutīšu spēles ritmu. Iepriekšējie mūsu mači bija sen, domāju, ka tagad spēlēju labāk."

Ostapenko ar Cibulkovu spēlējusi divreiz un abos mačos zaudējusi. Iepriekšējā viņu tikšanās reize bija pērn pavasarī Indianvelsā.

Svarīgākais