Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Bertānam četri gadi un 20 miljoni?

© scanpix.ee

Basketbola medijs "Sportando'', atsaucoties uz saviem avotiem, šodien raksta, ka Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns tuvākajā laikā parakstīs četru gadu līgumu ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu Sanantonio "Spurs".

''Sportando'' rīcībā esošā informācija liecina, ka Dāvis ar ''Spurs'' varētu vienoties par 20 miljonu ASV dolāru vērtu līgumu, kas nozīmē, ka nākamās četras sezonas Latvijas basketbolists saņemtu pa aptuveni pieciem miljoniem ASV dolāru. Oficiāla kluba paziņojuma šajā sakarā gan vēl nav bijis.

1992. gadā dzimušo Latvijas basketbolistu NBA draftā 2011. gadā Indiānas ''Pacers'' izvēlējās otrajā kārtā ar kopējo 42. numuru, bet uzreiz pēc tam latvietis nonāca Sanantonio ''Spurs'' rīcībā. Līdz 2016. gadam Bertāns pārstāvēja Eiropas basketbola klubus ''Union Olimpija", ''Partizan'' un ''Baskonia''.

2016. gada oktobrī Bertāns debitēja NBA. ''Spurs'' sastāvā pirmajā sezonā Bertāns izcēlās ar vidēji 4.5 punktiem un 1.5 atlēkušajām bumbām. No tālās distances Bertāns uzbrukuma ar gandrīz 40 procentu precizitāti. Pirmajā sezonā NBA Dāvis laukumā vidēji spēlē pavadīja 12.1 minūtes.

Otrajā sezonā NBA Dāvim bija uzlabojumi praktiski visās statistikas ailēs, izņemot precizitāti no tālās distances, tiesa, jāpiemin, ka to var skaidrot arī ar lielāku spēles laiku un lielāku skaitu izpildīto metienu. 2017./2018. gada sezonā ''Spurs'' sastāvā Bertānam vidēji 14.1 minūtes, 5.9 punkti, divas atlēkušās bumbas un viena rezultatīva piespēle mačā.