Šmēdiņš/Samoilovs iekļūst turnīra ceturtdaļfinālā

© fivb

Portguāles pilsētā Espinju Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu turnīra ceturtdaļfinālā iekļuvuši Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kuri astotdaļfinālā divos setos ar 21:16 un 21:15.

Samoilovs un Šmēdiņš Portugālē notiekošo turnīru iesāka ar divām uzvarām grupu turnīrā, tādā veidā uzreiz garantējot vietu izslēgšanas turnīra otrajā kārtā. Pirmajā spēlē latvieši divos setos ar 21:15, 21:17 uzvarēja slovēņus Janu Pokeršniku un Nejcu Zemļaku, pēc kā sekoja trīs setu panākums pret brazīliešiem Rikardu un Gutu - 2-1 (21:15, 15:21, 17:15).

Izslēgšanas turnīrā pretī stājās labi zināmie turki Murats Giginoglu un Volkans Gogtepe. Mača rezultāts spēles sākumā attīstījās punkts punktā, bet tehniskajā pārtraukumā pie 11:10 pārsvara devās turki, kuri pēc pauzītes uzvarēja arī nākamās divas izspēles un ieguva plus trīs (13:10). Pēc šāda pavērsiena latvieši ātri atguvās, veica savu izrāvienu un izlīdzināja rezultātu - 14:14.

Nākamajās divās izspēlēs katrs no duetiem guva pa punktam, bet no rezultāta 15:15 četrus punktus pēc kārtas guva Samoilovs un Šmēdiņš, sperot platu solim pretim uzvarai pirmajā setā - 19:15. Izskaņā latvieši nospēlēja stabili un panākumu guva ar rezultātu 21:16.

Otrā seta ievadā Samoilovs un Šmēdiņš turpināja spēlēt ar labu pārliecību un ātri ieguva plus divi - 3:1. Turkiem arī nākamajās izspēlēs nebija ko likt pretī, un drīz vien latviešu pārsvars sasniedza piecus punktus - 7:2. Līdz tehniskajam pārtraukumam pāris punktus pretinieki atguva, neļaujot mūsējiem atslābināties - 12:9. Iespējas reāli pacīnīties par uzvaru latvieši pretiniekiem nedeva un otro setu noslēdza ar 21:15.

Pulksten 21:00 Samoilovs un Šmēdiņš ceturtdaļfinālā tiksies ar citu Latvijas duetu Mārtiņu Pļaviņu un Edgaru Toču.

Svarīgākais