Blaževičai Eiropas U18 sudrabs septiņcīņā

© f64

Jaunā Latvijas daudzcīņniece Kristīne Blaževiča, pateicoties veiksmīgam 800 metru skrējienam, piektdien izcīnīja otro vietu Ungārijā notiekošajā Eiropas U18 čempionātā, kamēr Luīze Opolā palika septītā.

Pēc ceturtdien aizvadītajām pirmajām četrām disciplīnām Blaževiča bija piektajā vietā kopvērtējumā, kamēr Opolā atradās septītajā pozīcijā. Piektdienas rītā Blaževiča uzrādīja otro labāko rezultātu tāllēkšanā (5,95 metri) un atguva ceturto pozīciju kopvērtējumā, tomēr šķēpmešanā, kas sportistei nav parocīgākā disciplīna, viņa ar jaunu personīgo rekordu (38,03 metri) bija vien devītā un summā atkal atkāpās uz piekto vietu, no trijnieka atpaliekot par gandrīz 100 punktiem.

Tikmēr 800 metros viņa jau pirms starta pozicionējās kā viena no favorītēm, turklāt skrējienā Latvijas sportiste sasniedza personīgo rekordu, finišējot pēc divām minūtēm un 18,88 sekundēm, kas bija otrais ātrākais rezultāts, nākamo konkurenti apsteidzot par vairāk nekā četrām sekundēm. Pēc rezultātu apkopošanas noskaidrojās, ka šāds rezultāts Blaževičai ļāvis izraut sudraba medaļu.

Par Eiropas junioru čempioni ar 6221 punktu ļoti pārliecinoši kļuva spāniete Marija Visente, bet viņai ar 5629 punktiem sekoja Blaževiča, par 14 punktiem apsteidzot austrieti Kiaru Belindu Šilleri.

Opolā piektdien vispirms bija vien 11. vietā tāllēkšanā (5,60 metri), atkāpjoties uz devīto pozīciju summā, tomēr situāciju uzlaboja šķēpmešanā, kur ar 42,10 metriem bija sestā un summā atguva septīto pozīciju. 800 metros Opolā bija sestā ātrākā (2:25,71) un summā ar 5406 punktiem finišēja septītā.

Gan Blaževiča, gan Opolā summā sasniedza personīgos rekordus.

Svarīgākais