Šmēdiņam/Samoilovam Espinjo pirmā uzvara

© fivb

Pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš sākuši Portugāles pilsētā Espinju notiekošo četru zvaigžņu turnīru. Pirmajā spēlē latvieši ar 2-0 (21:15, 21:17) pārspēja Slovēnijas duetu.

Espinju turnīrā Samoilovs un Šmēdiņš izlikti ar ceturto numuru, kas pretiniekos deva kvalifikācijas turnīru pārvarējušos slovēņus Janu Pokeršniku un Nejcu Zemļaku. Polijā slovēņi nespēja pārvarēt kvalifikāciju, bet sekmīgi spēlējuši divu zvaigžņu turnīros Āzijā. Neskatoties uz to, latviešiem nevajadzēja rasties lielām problēmām Slovēnijas duetu pieveikt.

Spēles sākumā dueti izlūkoja viens otru, bet Pokeršnika kļūda uzbrukumā ļāva izvirzīties vadībā ar 3:1. Pēc tam Samoilovs nespēja noslēgt savu uzbrukumu, ļaujot slovēņiem atjaunot līdzsvaru uz tablo. Kādu laiku cīņa ritēja līdzīgi, bet pirms tehniskā pārtraukuma atkal divu un vairāk punktu pārsvaru ieguva Latvijas duets (12:9). Pēc pārtraukuma Samoilovs un Šmēdiņš arvien vairāk dominēja laukumā, palielinot pārsvaru līdz pieciem punktiem (14:9). Latviešiem bieži radās iespējas uzbrukt pēc pirmās piespēles, kas tika izmantotas. Pēc Šmēdiņa izpildītā eisa un Samoilova sekmīgās spēles pie tīkla pirmā seta iznākums bija skaidrs. Rezultāta starpība pieauga līdz septiņiem punktiem, bet sets noslēdzās ar rezultātu 21:15.

Pirmā seta izskaņā un otrā seta sākumā latvieši samazināja apgriezienus, bet pēc Šmēdiņa sekmīgā bloka spēja izvirzīties vadībā ar 5:3. Slovēņi ātri vien atspēlējās, bet pirms tehniskā pārtraukuma arī izvirzījās vadībā, kad bumbu autā izraidīja Šmēdiņš (10:9). Atpūtā minimālā vadībā tomēr devās latvieši, pretiniekiem nesaprototies serves uzņemšanā (11:10). Pēc pārtraukuma latvieši ieguva divu punktu pārsvaru, bet neizmantoja iespēju turpināt izrāvienu. Slovēņi tajā pašā laikā varēja atjaunot neizšķirtu, bet sitiens autā ļāva Latvijas duetam atrasties vadībā ar 14:12. Turpinājumā Samoilovs un Šmēdiņš ieguva trīs punktu pārsvaru, bet varēja to arī palielināt. Seta izskaņā vaļības netika pieļautas, latviešiem izcīnot uzvaru ar 2-0 (21:15, 21:17).

Līdz ar to Samoilovs un Šmēdiņš garantējuši vietu izslēgšanas spēlēs, bet par uzvaru grupā šodien spēlēs plkst. 16:00.

Svarīgākais