Ostapenko sagrauj iepriekš neuzvarēto Flipkensu

© AFP / Scanpix

Aļona Ostapenko (WTA 12.) Vimbldonas turnīra 2. kārtas mačā ar 6:1, 6:3 nopēra Beļģijas tenisisti Kirstenu Flipkensu (WTA 45.), kurai bija zaudējusi visās trīs iepriekšējās cīņās.

Ostapenko bija nesatricināma, izceļoties ar diviem breikiem pēc kārtas.

Ostapenko mača sākumā izdevās 4-0 izrāviens, spēlējot pacietīgu un precīzu tenisu. Flipkensa mēģināja gan Aļonai nepatīkamo "slaisu" taktiku, gan dažus izgājienus pie tīkla, taču Ostapenko bija nesatricināma, izceļoties ar diviem breikiem pēc kārtas.

Tad pie vārda beidzot tika Flipkensa, bet Ostapenko septītajā geimā nopelnīja trešo breiku setā. Beļģijas tenisiste neveiksmīgi izpildīja "serve&volley" gājienu, un Ostapenko viņu apspēlēja ar apvedošo sitienu. Ostapenko 1. setā ar servi zaudēja tikai četrās izspēlēs, pretiniecei visus četrus punktus uzdāvinot ar dubultkļūdām.

2. seta sākums Latvijas tenisa līderei bija neprecīzs, pirmajā geimā pieļaujot trīs kļūdas, no kurām viena bija milzīgs "forehand" auts, bumbiņu raidot tribīnēs. Flipkensa tā tika pie breika, bet Ostapenko atbildēja ar vēl vienu 4-0 izrāvienu. Aļona spēcīgi ar "forehand" sitieniem spēcīgi uzbruka Flipkensas servēm, bet bijusī šī turnīra pusfināliste nespēja Ostapenko apturēt, jo gandrīz nekas no viņas mēģinātā tenisa šoreiz nedarbojās.

Flipkensa 2. setā dažās izspēlēs produktīvi izmantoja "serve&volley" tenisu, bet citas taktikas, ar kuru mēģināt Ostapenko izsist no sliedēm, viņai nebija. Ostapenko bija vadībā ar 4:1, kad Flipkensa atkal tika pie reta geima. Flipkensa vēlāk pie 2:5 ar labu pirmo servi atspēlēja mačbumbu un drīz uzvarēja geimā, liekot Ostapenko servēt par uzvaru. Viņai bija neliela aizķeršanās, kad no 30:0 zaudētas divas izspēles pēc kārtas, bet pēc tam trāpīts neatvairāms "forehand", iegūstot mačbumbu. Aļonai ieservēja labu pirmo servi, Flipkensa nespēja bumbiņu atsist pāri tīklam.

Ostapenko Flipkensai 2015. gadā trīs reizes zaudēja uz "hard" seguma. Pirmā neveiksme bija ar 2:6, 6:4, 3:6 "Fed Cup" turnīrā ziemā, bet vasarā Aļona viņai ar 2:6, 0:6 piekāpās Stambulā un ar 3:6, 0:6 kapitulēja ITF sacensībās Vankūverā.

Ostapenko Vimbldonā spēlē ceturto reizi, savu labāko rezultātu šeit sasniedzot pirms gada, kad viņa tika līdz ceturtdaļfinālam, kur piekāpās pieckārtējai čempionei Venusai Viljamsai. Ar divu uzvaru gūšanu šogad viņa aizstāvējusi 130 no 430 punktiem un nopelnījusi 100 000 mārciņu prēmiju.

Aļona sestdien tiksies ar ranga 132. vietā esošo Krievijas tenisisti Vitāliju Djačenko (viņas rekords ir 72. vieta), kura turnīru sāka kvalifikācijā, gūstot jau piecas uzvaras, ieskaitot Marijas Šarapovas pieveikšanu.

Svarīgākais