Zināms, kad būs nākamā Brieža cīņa

© fivb

Mairis Briedis (23-1,18 KO) savu nākamo cīņu 21. jūlijā Maskavā aizvadīs pret 25 gadus veco francūzi Brendonu Delorjē (11-1-1, 1 KO), šodien pavēstīja Pasaules boksa supersērija. Brieža un Delorjē duelis būs iesildošā cīņa Supersērijas finālam starp Oleksandru Usiku un Muratu Gasijevu.

"Nevaru vien sagaidīt, kad atkal varēšu cīnīties," Supersērijas mājaslapā citēts Mairis Briedis. "Ar nepacietību gaidu kvalitatīvu Supersērijas notikumu un esmu pārliecināts, ka 21. jūlijs faniem Maskavā un visā pasaulē kļūs par lielu boksa vakaru." Atgādinām, ka 33 gadus vecais latvietis ir Supersērijas fināla rezervista statusā.

"Esmu sajūsmināts par iespēju doties uz Krieviju un sacensties pret pasaules klases cīkstoni, kāds ir Mairis Briedis. Taču cilvēkiem nevajadzētu mani novērtēt pārāk zemu. Uz Krieviju došos uzvarēt un sakaut Mairi," teica Brendons Delorjē.

Delorjē pirmo cīņu aizvadīja 2014. gada oktobrī, ar tehnisko nokautu uzveicot savu tautieti Morganu Deso. Ja pirmo četru cīņu laikā Delorjē statistika bija divas uzvaras, neizšķirts un zaudējums, tad viņš ir uzvarējis deviņās cīņās pēc kārtas - visās pēc punktiem. Delorjē līdz šim visas cīņas aizvadījis dzimtenē, un tikai divas no tām nav bijušas pret francūžiem. Pagājušā gada aprīlī viņš pieveica Latvijas bokseri Artūru Kuļikauski, bet pusotru mēnesi vēlāk pārspēja arī serbu Dušanu Krstinu. Iepriekšējā cīņa Delorjē bija šā gada 14. aprīlī pret Besarionu Hutuašvili.

Atgādinām, ka Supersērijas pirmajā pusfinālā latvietis Mairis Briedis (23-1, 18KO) piekāpās ukrainim Oleksandram Usikam (14-0, 11KO), savukārt otrajā pusfinālā Krievijas pārstāvis Murats Gasijevs (26-0, 19KO) pārspēja kubieti Junieru Dortikosu (22-1, 21KO).

Svarīgākais