Arī Ostapenko Vimbldonu sāk ar uzvaru

© scanpix.ee

Līdzīgi kā Ernests Gulbis, arī Aļona Ostapenko Vimbldonas turnīru iesākusi ar uzvaru pirmajā kārtā divos setos ar 6-3 un 7-6 pārspējot mājinieci Keitiju Dannu.

Ostapenko turnīrā pirmajā mačā sākotnēji nebija nozīmēts konkrēts korts, gaidot iespēju, kad atbrīvosies kāds no lielajiem kortiem. Aļona tika pie vakara mača galvenajā kortā, kur viņai pretī stājās "Grand Slam" debitante Dana. Viņa WTA līmenī ir bez uzvarām (0-3) un 23 gadu vecumā rangā vēl nav spējusi tikt līdz Top 200.

Milzīgā atšķirība meistarībā bija skaidri redzama jau no cīņas sākuma, kad Ostapenko grūtības radās vien pašas kļūdu dēļ. Ostapenko pirmajās divās servēšanas reizēs atspēlēja pa vienai breikbumbai. Aļona pirmajā geimā trīs reizes neprecīzi sita ar diagonālo "backhand", bet pēc tam ar diagonālo "forehand" atspēlēja breikbumbu. Savukārt otrajā serves geimā Ostapenko pēc 40:0 pārsvara izsēšanas breikbumbu atspēlēja ar "backhand" sitienu pa līniju.

Ostapenko pirmajā uzņemšanās reizē trīs reizes pārāk spēcīgi dziļumā atsita pretinieces serves, palīdzot Danai iegūt pirmo geimu. Aļona pēc tam divreiz pēc kārtas nobreikoja pretinieci, turklāt abos uzvarētājos geimos bija iedzinējos ar 15:40. Ostapenko izvirzījās vadībā ar 5:1, bet pēc tam mocījās ar seta finišu.

Pirmoreiz servējot par uzvaru setā, viņa haotiskā geimā neuzvarēja nevienā izspēlē, bet otrajā reizē beidzot pielika punktu, kas izdevās tikai ar ceturto setbumbu. Pirmās trīs izniekotas, iesitot tīklā, bet ceturto izdevās realizēt, trāpot eisu - 6:3.

Ostapenko 2. seta pirmajos divos geimos bija vadībā, bet zaudēja abos geimos. Pirmajā viņai bija breikbumba, no tā brīža trīs reizes pēc kārtas izsitot autā. Savukārt otrajā geimā Ostapenko zaudēja pati savu servi, kad viņai bija 40:15 pārsvars. Aļona atspēlēja vienu breikbumbu, bet pēc tam ar lielu autu deva Danai vēl vienu iespēju un bumbiņu raidīja tīklā.

Nokļuvusi iedzinējos ar 0:2, Ostapenko ieslēdza precīzu uzbrukumu un uzvarēja četros geimos pēc kārtas, katrā no tiem zaudējot tikai vienā izspēlē! Ostapenko piebremzēja septītajā geimā, kad viņai bija divas breikbumbas pēc kārtas jau 5:2 pārsvara iegūšanai. Aļona divreiz pēc kārtas izsita autā, ļaujot Danai palikt tikai viena breika attālumā. Astotajā geimā divas breikbumbas neizmantoja Keitija, arī t.s. lielo punktu izspēlēs sitot autā. Rezultāts kļuva 5:3, nevis 4:4. Dana uzvarēja devītajā geimā, liekot Ostapenko servēt par uzvaru mačā.

Ostapenko arī šī seta galotnē mocījās. Viņa 10. geimā ieguva mačbumbu, izveidojot neatvairāmu uzbrukumu ar diagonālo "forehand". Aļona apspēlēja pretinieci, taču uzsita pārāk spēcīgi, bumbiņu raidot autā. Pēc tam divi sitieni pēc kārtas tīklā, un rezultāts kļuva 5:5. Ostapenko vēl četras dāvanas Danai pasniedza 11. geimā, pēc kura viņai pie 5:6 bija jāservē par izvairīšanos no 3. seta spēlēšanas.

Lai tiktu līdz taibreikam, Ostapenko vajadzēja pārdzīvot divas Danas setbumbas. Pirmā bija identiska Aļonas iepriekš neizmantotajai mačbumbai. Dana Latvijas sportisti apspēlēja ar diagonālajiem sitieniem, taču netrāpīja laukuma tukšajā daļā ar "forehand". Otro setbumbu Ostapenko spēja atspēlēt pati, otrās serves izspēlē neatvairāmi uzsitot ar "backhand" gar kreiso sānu līniju.

Ar lielām pūlēm nodrošinājusi taibreika spēlēšanu, Ostapenko ar taibreika palīdzību beidzot pabeidza maču, finišējot ar trešo mačbumbu. Ostapenko taibreikā pie rezultāta 6:4 ieguva divas mačbumbas pēc kārtas. Pirmā izniekota ar dubultkļūdu, bet otrā jeb kopumā jau trešā izmantota uzņemšanā, kad Ostapenko bumbiņu spēcīgi atsita pēc pretinieces serves, piespiežot Danu trāpīt tīklā.

Ostapenko Vimbldonā spēlē ceturto reizi, savu labāko rezultātu šeit sasniedzot pirms gada, kad viņa tika līdz ceturtdaļfinālam, kur piekāpās pieckārtējai čempionei Venusai Viljamsai. Šogad pārvarot 1. kārtu, Ostapenko aizstāvējusi 70 no 430 punktiem un nopelnījusi 63 000 mārciņu prēmiju.

Svarīgākais