Divkārtējā Vimbldonas čempione zaudē jau pirmajā kārtā

© scanpix.ee

Divkārtējā Vimbldonas čempione Petra Kvitova (2011, 2014) nespēja pārvarēt pirmo barjeru prestižākajā zālāja seguma turnīrā, kad otrdien ar 4:6, 6:4, 0:6 piekāpās Baltkrievijas tenisistei Aleksandrai Sasnovičai.

Petra Kvitova šogad Vimbldonā ieradās sezonas līdere divās kategorijās - gūtajās uzvarās (38) un izcīnītajos titulos (5). Čehiete bija uzvarējusi arī pēdējos sešos mačos uz zālāja seguma, aizpagājušajā nedēļā aizstāvot Birmingemas "Premier" titulu. Kvitova nākamajā turnīrā nospēlēja tikai vienu maču Īstbornā, no turpmākās cīņas atsakoties kājas savainojuma dēļ. Tas tika uzskatīts par piesardzības soli pirms daudz svarīgākās Vimbldonas.

Šodien pasaules septītā rakete jau pašā cīņas sākumā izskatījās neriktīgi, spēlējot bez ierastās jaudas, kas varētu būt iespējamas slimības sekas. Tikmēr Aleksandra Sasnoviča enerģiski un agresīvi darbojās pretuzbrukumos, svinot karjeras otro (2-5) Top 10 uzvaru. Arī pirmā viņai bija pret Čehijas tenisisti, 2016. gadā Tokijā pieveica toreiz 6. vietā bijušo Karolīnu Pliškovu.

Kvitova mača 1. setā atvairīja septiņas breikbumbas, kad ar astoto breikbumbu beidzot bija spiesta atzīt pretinieces pārākumu. Pēc astotā geima izvirzījusies vadībā ar 5:3, Sasnoviča izservēja setu, bet Kvitova pēdējā geimā neizmantoja divas breikbumbas.

Kvitova nespēja izservēt 2. setu, bet uzvaru nodrošināja uzņemšanas geimā pie rezultāta 5:4, kad Sasnoviča otrās setbumbas izspēlē bumbiņu raidīja autā. Izšķirošajos setos tradicionāli spēcīgajai Kvitovai šodien 3. setam spēkam nepietika, pat nespējot novērst "sauso" zaudējumu. Kvitova šogad tikai trešo reizi (14-3) zaudēja izšķirošajā setā.

Kvitova Vimbldonā 1. kārtā iepriekš bija zaudējusi tikai divreiz - 2008. un 2009. gadā, kad viņai bija pirmās divas viesošanās milzīgajā turnīrā. Kvitova šogad kotējās kā galvenā favorīte, jo savā labākajā formā nav Serēna Viljamsa, kura favorītu sarakstā ir otrais numurs.

Sports

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienības Bostonas "Celtics" latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis ir optimistiski noskaņots par atlabšanas procesu pēc operācijas, otrdien "Celtics" mediju dienā teica sportists.