Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Rastorgujevs trenēsies pie norvēģa Andresena

© fivb

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs šajā vasarā strādās ar slaveno norvēģi Frūdi Andrēsenu, kurš savulaik bija viens no pasaules ātrākajiem slēpotājiem biatlonā.

Pēc neveiksmīgām Phjončhanas olimpiskajām spēlēm Rastorgujevs izlēma šķirties no sava ilggadējā trenera Intara Berkuļa, kurš turpmāk viņam palīdzēs vienīgi kā konsultants. Ilgstoši Rastorgujevam nebija jaunumu, ko pavēstīt, bet tagad viņa pārstāvji paziņojuši, ka viens no biatlonista treneriem būs Andrēsens.

Frūde Andrēsens savulaik tika pie trim olimpiskajām un deviņām pasaules čempionātu medaļām, tomēr nebija starp labākajiem šāvējiem.

"Andrejs pēc ilgāka pārdomu posma ir gatavs turpināt savu sportista karjeru, lai sasniegtu to, kas vēl nav sasniegts," teikts paziņojumā, liekot manīt, ka sportists nopietni apsvēris iespēju beigt karjeru.

7. jūlijā Rastorgujevs sāks treniņnometni Alūksnē, kur kopā ar viņu būs norvēģu speciālists Pērs Ūlavs Treterūds, kurš plāno sportistam palīdzēt visu sezonu. Tāpat nometnē pievienosies divkārtējais Norvēģijas čempions biatlonā Kristofers Langēiens Skjelvīks, kurš šogad izvirzījis mērķi tikt Norvēģijas pirmajā izlasē un ielauzties Pasaules kausa kopvērtējuma divdesmitniekā.

Savukārt 9. jūlijā Alūksnē Andrēsens. "Frūde, esot viens no visu laiku ātrākajiem biatlonistiem, ir pārliecināts, ka spēs Andrejam palīdzēt kļūt vēl ātrākam distancē, kā arī viņš varētu labāk izprast Andreja klupšanas akmeņus šautuvē, lai rastu pareizos risinājumus, jo viņš ir bijis ļoti līdzīgs biatlonists Andrejam," teikts paziņojumā. Paredzams, ka Rastorgujevs ar Andrēsenu strādās visu vasaru.