Ostapenko uzvarai pietiek ar stundu, Sevastova izstājas

© scanpix.ee

Aļona Ostapenko (WTA 12.) pirmoreiz sasniedza ceturtdaļfinālu "Premier 700" sērijas turnīrā Īstbornā, kur 3. kārtas mačā ar 6:1, 6:2 sagrāva ar pleca savainojumu spēlējušo Rumānijas tenisisti Mihaelu Buzarnesku (WTA 28.). Tikmēr Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova (WTA 21.) šodien uzvarēt nespēja, ar 4:6, 4:6 piekāpjoties Krievijas tenisistei Darjai Kasatkinai (WTA 14.).

Buzarnesku pēc 1. seta bija medicīnas pārtraukums kreisajam plecam. Mihaela ir kreile, tāpēc šis savainojums ietekmēja gan viņas serves kvalitāti, gan spēli ar "forehand", kas ir Buzarnesku lielākais ierocis.

Buzarnesku šodien bija ne tikai problēmas ar plecu, bet arī jūtams nogurums - rumāniete šodien aizvadīja 10. maču 17 dienās, turklāt Īstbornā bija nospēlējusi par vienu maču vairāk nekā Ostapenko un pirmās divas kārtas pārvarēja trīs setu cīņās.

Ostapenko 1. setā vienīgo geimu zaudēja ar savu servi pie rezultāta 2:0, bet 2. setā viens no diviem geimiem zaudēts ar savu servi. Buzarnesku pēc apspriedes ar turnīra dakteri nolēma nospēlēt pilnu maču, lai gan nebija spējīga darboties ar pilnu jaudu.

Ostapenko Buzarnesku februārī abu pirmajā tikšanās reizē ar 1:6, 3:6 zaudēja Dohā, kur Rumānijas tenisiste toreiz svinēja karjeras pirmo Top 10 uzvaru (Aļonai tad bija 6. vieta). Buzarnesku kopš tā laika divreiz pieveikusi pirmā piecinieka tenisisti Eļinu Svitoļinu.

Ostapenko Īstbornā spēlē trešo gadu pēc kārtas, šonedēļ sasniedzot savu labāko rezultātu šajā turnīrā. Iekļūšana ceturtdaļfinālā dod 100 reitinga punktus, viņai bija jāaizstāv 55 (pērn 3. kārta).

Aļona ceturtdien mačā par pusfinālu spēkosies ar polieti Agņešku Radvaņsku (WTA 31.), kura šodien tika pie brīvdienas, jo savainojuma dēļ no mača atteicās pagājušajā nedēļā Birmingemas turnīrā uzvarējusī Petra Kvitova. Ostapenko ar 2008. gada Īstbornas čempioni Radvaņsku, tikusies vienreiz, viņai 2016. gadā ar 5:7, 1:6 zaudējot Ņūheivenā.

Sports

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienības Bostonas "Celtics" latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis ir optimistiski noskaņots par atlabšanas procesu pēc operācijas, otrdien "Celtics" mediju dienā teica sportists.