Arī Sevastova Īstbornas turnīru sāk ar uzvaru

© scanpix.ee

Anastasija Sevastova (WTA 21.) tikai otro reizi uzvarēja Anglijā uz zālāja seguma notikušā WTA līmeņa mačā, Īstbornas "Premier 700" kategorijas turnīra 2. kārtas mačā ar 6:3, 6:4 pieveicot ranga 181. vietā esošo Lielbritānijas tenisisti Harietu Dārtu.

Sevastova zālāja seguma turnīros ārpus sev ļoti veiksmīgās Maljorkas tradicionāli spēlē ļoti pieticīgi (bilance: 2-9), bet Īstbornā viņai šoreiz tika viegla pretiniece. 21 gadu vecā Dārta šobrīd atrodas savā rekordpozīcijā WTA rangā. Viņa pamatturnīros uzvarējusi tikai vienā mačā un vēl ne reizi nav pieveikusi Top 70 tenisistes.

Sevastova Dārtu pieveica ar stabilu spēli bez nepieciešamības ļoti aktīvi spēlēt uzbrukumā. To pārsvarā darīja Dārta, kurai trūka precizitātes, saskaroties ar Sevastovas aizsardzību.

1. setā vienīgais breiks notika ceturtajā geimā, kurā Dārta trīs reizes kļūdījās, bet Sevastova ar uzbrukumu ieguva vienu punktu. Pašai Anastasijai šajā setā vajadzēja atspēlēt tikai vienu breikbumbu, to izdarot septītajā geimā, pēc kura rezultāts kļuva 5:3, nevis 4:3. Sevastova breikbumbas izspēlē tika pie iespējas no korta vidus uzsist pa diagonāli.

2. setā no piektā līdz devītajam geimam bija pieci breiki pēc kārtas. Sevastova divreiz pēc kārtas nenosargāja breiku, bet devītajā geimā viņas aizsardzība sagaidīja vēl vienu breiku. Dārtai bija iespēja panākt 5:4 pārsvaru un likt Sevastovai servēt par palikšanu setā, bet viņa trīs reizes pēc kārtas uzbruka neprecīzi. Tas nozīmēja 5:4 pārsvaru Sevastovai un servēšanu par uzvaru mačā, kurš arī tika pabeigts ar 6-4.

Sevastovai šodien bija otrā spēle trīs dienās divās dažādās valstīs - Anastasija svētdien zaudēja Maljorkas finālā, bet pēc nogurdinošās nedēļas Spānijā, kura aizvadīja piecas cīņas, neatteicās no iepriekš plānotā brauciena uz Īstbornu.

Sevastova Īstbornā līdz šim bija spēlējusi tikai vienreiz, 2011. gadā 1. kārtā zaudējot Petrai Kvitovai. Šogad šajā turnīrā ir lielāks zars, tāpēc 16 izliktās tenisistes, ieskaitot Sevastovu, sāka no 2. kārtas. To pārvarot, nopelnīti 55 reitinga punkti. Anastasija rīt mačā par ceturtdaļfinālu sacentīsies ar krievieti Darju Kasatkinu (#14) vai Beļģijas tenisisti Alisonu van Eitvanku (#46).

Sports

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienības Bostonas "Celtics" latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis ir optimistiski noskaņots par atlabšanas procesu pēc operācijas, otrdien "Celtics" mediju dienā teica sportists.