Bez Timmas. Arī bez Bertāna?

© f64

Latviešu uzbrucējs Jānis Timma gaidāmā ģimenes pieauguma dēļ izlaida vakar aizvadīto pārbaudes spēli pret Krieviju (71:79), bet šodien viņš savā Instagram profilā pavēstījis, ka tomēr nevarēs piedalīties arī Pasaules kausa kvalifikācijas mačos Zviedrijā un Ukrainā.

"Lai kā man gribētos palīdzēt saviem čaļiem šajā atlases ciklā, tomēr ģimenes apstākļu dēļ būšu spiests izlaist nākamās divas spēles. Bet es ticu, ka mūsējie spēs atvest mājās vēlamo rezultātu. Un tad jau tiekamies augustā un septembrī nākamajās spēlēs," raksta Jānis Timma.

ULEB un FIBA domstarpību dēļ Timmam nācās izlaist arī iepriekšējās četras kvalifikācijas spēles, kurās Latvija izcīnīja divas uzvaras (79:70 pār Turciju un 82:73 pār Zviedriju), kā arī piedzīvoja divas neveiksmes (73:85 pret Turciju un 68:82 pret Ukrainu). Parīt Latvija izbraukumā Stokholmā tiksies ar Zviedriju, bet 1. jūlijā Kijevā viesosies pie Ukrainas.

Nepilnus 26 gadus vecais Timma šosezon kopā ar "Baskonia" kļuva par Spānijas vicečempionu, finālsērijā ar 1-3 atzīstot Madrides "Real" pārākumu, bet Eirolīgā baski izstājās ceturtdaļfinālā, ar 1-3 piekāpjoties Stambulas "Fenerbahce". Timma debijas sezonā Eirolīgā piedalījās 33 mačos, 27 no tiem sāka starta pieciniekā, vidēji laukumā pavadīja 22 minūtes un 45 sekundes, guva 7,6 punktus, izcīnīja 2,4 atlēkušās bumbas un izdarīja 1,3 rezultatīvas piespēles.

Šorīt medicīniskās pārbaudes tika veiktas Dairim Bertānam, bet par viņa gatavību spēlēt Zviedrijā un Ukrainā pagaidām vēl nav skaidrības.

Svarīgākais