Ostapenko zālāja sezonu sāk ar uzvaru

© scanpix.ee

Aļona Ostapenko (WTA 12.) otrdien Anglijas pilsētā Īstbornā nospēlēja sezonas pirmo maču uz zālāja seguma, "Premier 700" sērijas turnīra 2. kārtas cīņā ar 6:3, 7:5 pieveicot Igaunijas otro raketi Kaju Kanepi (#44).

Ostapenko pirmajās divās servēšanas reizēs atspēlēja pa vienai breikbumbai, bet ceturtajā geimā pati izcēlās ar breiku. Aļona Kanepi trīs reizes apspēlēja ar "backhand" uzbrukumiem un vienu punktu ieguva ar precīzu spēli pie tīkla. Ostapenko izvirzījās vadībā ar 3:1, bet pēc tam nespēja nostiprināt breiku, esot tuvu 4:1 pārsvaram.

Iepriekšējā geimā nospēlējusi pacietīgi un precīzi, tādā tenisā nopelnot breiku, Ostapenko piektajā geimā veica vairākas sasteigtas darbības un nokļuva iedzinējos ar 0:40. Latvijas tenisa līdere visas trīs breikbumbas atspēlēja un ieguva geimpunktu, bet pēc tam divreiz pēc kārtas netrāpīja pirmo servi. Kanepi uzvarēja abās izspēlēs ar Ostapenko otro servi, ieguva ceturto breikbumbu geimā, un Ostapenko kļūdījās ar sasteigtu diagonālo "forehand".

Sestajā geimā liela neveiksme piemeklēja Igaunijas tenisisti. Kanepi bija vadībā ar 40:0, tomēr neizšķirtu 3:3 panākt nespēja. Ostapenko sadeldēja lielo deficītu un ieguva breikbumbu. Kanepi to atspēlēja ar pirmās serves un "forehand" kombināciju, bet pēc tam ieservēja dubultkļūdu, dodot Aļonai vēl vienu iespēju. Ostapenko to izmatoja, izspēli pabeidzot ar neatvairāmu "forehand" sitienu gar labo sānu līniju.

Šoreiz Ostapenko breiku nostiprināja un bija priekšā ar 5:2. Tas 1. setā vienīgais Ostapenko serves geims, kurā Kanepi nebija breikbumbu. Kad Ostapenko aiznākamajā geimā servēja par uzvaru setā, viņai vajadzēja atspēlēt vienu breikbumbu, to izdarot ar pirmo servi.

Savukārt punktu setam izdevās pielikt vien ar trešo setbumbu, jo visas nācās spēlēt ar otro servi. Pirmā setbumba izniekota ar dubultkļūdu. Kanepi otrās setbumbas izspēlē trāpīja ar uzbrukumu Aļonas vājai otrajai servei, bet trešās setbumbas izspēlē, mēģinot atkārtot to pašu gājienu, uzsita pārāk spēcīgi, bumbiņu raidot autā.

Aļonai 2. setā bez pirmās serves lielas problēmas radās ceturtajā geimā, kad viņa izsēja 40:15 pārsvaru, bet Kanepi nespēja izmantot divas breikbumbas. Igauniete pirmās breikbumbas izspēlē kārtējo reizi uzbruka Ostapenko otrajai servei, bet Aļona šoreiz spēja aizsniegties līdz bumbiņai un to pretuzbrukumā raidīja pa diagonāli, un Kanepi nepaspēja. Otrā breikbumba atspēlēta ar pirmo servi.

Septītajā geimā 40:15 pārsvaru izlaida Kanepi, un tagad breikbumbu ieguva Ostapenko. Viņai paveicās, kad pie "vienādi" sistā bumbiņa pēc tīkla skaršanas piezemējās pretinieces laukuma pusē. Ostapenko breikbumbu realizēja, precīzi uzbrūkot ar diagonālo "forehand" - 4:3. Tāpat kā 1. setā, arī tagad pirmo breiku nostiprināt viņai nebija pa spēkam. Kanepi vairākas reizes uzbruka Ostapenko servēm un ieguva divas breikbumbas. Aļona atspēlēja tikai pirmo, bet otrās breikbumbas izspēlē piedāvāja Kanepi uzbrukt, ko Kanepi izdarīja - 4:4.

Ostapenko aiznākamajā geimā pie 4:5 nācās servēt par palikšanu setā, servi noturot pārliecinoši - zaudēta tikai viena izspēle, tajā paslīdot un nokrītot. Panākusi 5:5, Ostapenko nokārtoja otro breiku, kad viņai vēlreiz palīdzēja tīkls. Kanepi 11. geimā atspēlēja vienu breikbumbu, bet Ostapenko otro realizēja, kad izveidoja iespēju sist ar "forehand" sitienu pa līniju. Bumbiņa skāra tīklu, otro reizi šajā setā svarīga punkta izspēlē nokrītot Kanepi laukuma pusē bez iespējām igaunietei tai tikt klāt. Aļona pēc tam droši izservēja maču, punktu pieliekot ar "dropšotu" - viņas arsenālā reti redzētais sitiens šodien tika izpildīts vairākas reizes ar augstu precizitāti.

Sports

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienības Bostonas "Celtics" latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis ir optimistiski noskaņots par atlabšanas procesu pēc operācijas, otrdien "Celtics" mediju dienā teica sportists.