Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Sports

Argentīnas un Mesi pēdējā iespēja

© scanpix.ee

Pasaules kausa finālturnīrā otrdienas vakarā notiks četras spēles - pa divām C un D grupās. No lielas izgāšanās pēdējā iespēja izglābties šovakar būs Lionelam Mesi un Argentīnas valstsvienībai, kurai obligāti nepieciešama uzvara spēlē pret Nigēriju.

C grupā neliela intriga vēl ir, jo Austrālija vēl var apsteigt Dāniju un izraut otro pozīciju grupā, tādējādi arī vietu izslēgšanas turnīrā. Jau pieminētā Dānija savukārt vēl var apsteigt Franciju un izcīnīt pirmo vietu grupā. Izredzes iekļūt ''play-off'' zaudējusi ir tikai Peru valstsvienība, kas, neskatoties uz itin labu sniegumu, pirmajās divās spēlēs ar 0:1 zaudēja gan Dānijai, gan Francijai, šobrīd esot bez punktiem.

Grupas līdervienība un viena no Pasaules kausa favorītēm Francija šajā turnīrā pagaidām vēl nav žilbinājusi, taču atšķirībā no citiem grandiem spējusi sasniegt vēlamo rezultātu - no sākuma 2:1 uzvara pret Austrāliju, bet pēc tam vēl viens minimāls panākums (1:0) spēlē pret Peru. Francija jau ir garantējusi vietu izslēgšanas turnīrā un pret Dāniju tikai sargās pirmo vietu grupā. Dānija pēc laimīgas 1:0 uzvaras pret Peru spēlēja 1:1 neizšķirti ar Austrāliju.

Cīņā par otro vietu grupā šobrīd viss ir Dānijas rokās, jo dāņiem pietiks arī ar neizšķirtu pret francūžiem, lai noņemtu jebkādus jautājumus. Austrālijai gan ir labas cerības, ka Francija pieveiks Dāniju, taču arī pašai Austrālijai uzdevums nebūs viegls - spēle pret Peru, tiesa, šobrīd Peru zaudējusi visas cerības, un komandu motivācijas līmenis, visticamāk, būs krasi atšķirīgs, kas palielina Austrālijas iespējas. Abas spēles C grupā startēs pulksten 17:00.

D grupā pēc divām spēļu kārtām izveidojusies pavisam negaidīta situācija, un viena no pasaules lielākajām futbola zvaigznēm Lionels Mesi un viņa pārstāvētā Argentīna atrodas pēdējā vietā turnīra tabulas aiz Islandes, Nigērijas un Horvātijas. Argentīna turnīru iesāka ar neizteiksmīgu 1:1 pret Islandi, bet pēc tam bez variantiem ar 0:3 zaudēja Horvātijai.

Argentīnas pozīcijas un cerības nedaudz uzlabojās pēc tam, kad Nigērija ar 2:0 pieveica Islandi, un tādējādi šobrīd cīņā par vietu ''play-off'' viss ir Argentīnas rokās - obligāti vajadzīga uzvara pret Nigēriju, kurai šobrīd ir trīs punkti. Horvātija šobrīd ir viena no divām komandām kopā ar Urugvaju, kura Pasaules kausā nav ielaidusi vārtus. Horvāti jau ir nodrošinājuši pirmo vietu grupā un, iespējams, kādam no līderiem spēlē pret Islandi ļaus atpūsties, kas palielina Islandes iespēja parūpēties par pārsteigumu, bet horvāti vienalga ir izteikti favorīti šajā spēlē. D grupā abas spēles sāksies pulksten 21:00.

C grupa

V Komanda S U N Z Vārti P
1. Francija 2 2 0 0 3:1 6
2. Dānija 2 1 1 0 2:1 4
3. Austrālija 2 0 1 1 2:3 1
4. Peru 2 0 0 2 0:2 0

D grupa

V Komanda S U N Z Vārti P
1. Horvātija 2 2 0 0 5:0 6
2. Nigērija 2 1 0 1 2:2 3
3. Islande 2 0 1 1 1:3 1
4. Argentīna 2 0 1 1 1:4 1