Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Anglijas līdzjutējiem liedz braucienu uz Krieviju

© scanpix.ee

Lielbritānijas iekšlietu ministrija paziņojusi, ka Pasaules kausa futbolā finālturnīra priekšvakarā no došanās uz tā norises vietu Krieviju atturēti vairāk nekā 1200 angļu futbola fanu, kuriem atņemtas pases.

Anglijas futbola izlase sacentīsies G apakšgrupā un pirmo maču aizvadīs 18. jūnijā, tiekoties ar Tunisijas valstsvienību. Gaidāms, ka uz Krieviju atbalstīt savu komandu dosies vairāk nekā 10 000 angļu futbola līdzjutēju, tomēr daļai futbola svētki beigušies jau pirms to sākuma.

Kā zināms, angļu futbola fani ir pazīstami ar huligānismu un nekārtību rīkošanu. 2016. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā Francijā pēc izlašu savstarpējās spēles pamatīgu grautiņu sarīkoja angļu un krievu līdzjutēju vidū esošie huligāni, kuriem tika piemērots aizliegums apmeklēt futbola spēles. Pēc Lielbritānijas likumdošanas šāds sods var ilgt pat desmit gadus. Martā, kad Amsterdamā Anglija aizvadīja pārbaudes spēli pret Nīderlandi, aizturēti tika ap 100 angļu fanu.

Neilgi pirms Pasaules kausa izcīņas sākuma Lielbritānijas policijai izdevies aizturēt 1254 futbola huligānus, kas grasījušies doties uz Krieviju par spīti futbola spēļu apmeklēšanas aizliegumam. Kopā šādi aizliegumi piemēroti 1312 cilvēkiem, un policija šobrīd nodarbojoties ar pārējo 58 personu meklēšanu.

Lielbritānijas policijas pārstāvis komentējis situāciju: ''Nepieļausim, ka bandīti izbojā futbola svētkus īstiem futbola līdzjutējiem.''