Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Beļģijai pēdējā pārbaudes spēlē pārliecinoša uzvara

© scanpix.ee

Pirmdienas vakarā aizvadītas divas pārbaudes spēles futbolā, un īsi pirms Pasaules kausa finālturnīra sākuma uzvaras izcīnījušas Beļģijas un Senegālas valstsvienības.

Beļģija jau spēles pirmajā puslaikā spēja pierādīt, ka ir klasi spēcīgāka komanda, taču pirmā vārtus guva Kostarika, pie tam ar vienīgo sitienu vārtu rāmī puslaikā - 24. minūtē individuāli meistarīgi nospēlēja Braiens Ruizs un no 16 metriem uzreiz no gaisa raidīja bumbu vārtu apakšējā stūrī.

31. minūtē beļģi atbildēja ar filigrānu Edena Azāra piespēli uz vārtu tālo stūri un precīzu Drīsa Mertensa sitienu (1:1). 42. minūtē Romelu Lukaku pēc Mertensa centrējuma ar kāju precīzi sita no tuvas distances un izvirzīja vadībā jau Beļģiju (2:1). Otrā puslaika ievadā Lukaku atkal bija precīzs no soda laukuma robežām, šoreiz precīzi sitot ar galvu, bet 64. minūtē pēc Lukaku piespēles galarezultātu uzstādīja Mišī Bačuajī - 4:1.

Beļģija Pasaules kausa finālturnīrā Krievijā spēlēs vienā grupā ar Angliju, Tunisiju un Panamu, savukārt Kostarikai būs jācīnās ar Brazīliju, Serbiju un Šveici.

Otrā šīs dienas spēlē vēl divu PK dalībnieču cīņā Senegāla ar 2:0 pieveica Dienvidkoreju. Spēlē bez līdzjutēju klātbūtnes abi vārti tika gūti otrajā puslaikā. 67. minūtē Kims Jongs-Gvons ieraidīja bumbu savos vārtos, savukārt otrā puslaika kompensācijas laika pirmajā minūtē no 11 metru atzīmes Senegālas pārsvaru dubultoja Musā Konatē - 2:0.