Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Kandidātu loku papildina četri spēlētāji

Ronalds Zaķis © f64

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Arnis Vecvagars pirmdien, 11. jūnijā, nosauca spēlētājus, kuri gatavosies Pasaules kausa kvalifikācijas trešajam sabraukumam. Ierindā nebūs Mareks Mejeris un Rolands Freimanis.

Deviņi spēlētāji - Jānis Blūms, Artūrs Ausējs, Artis Ate, Dāvis Lejasmeiers, Artūrs Žagars, Kaspars Vecvagars, Rolands Šmits, Andrejs Gražulis un Mārtiņš Meiers - pirmdien piedalījās individuālajā treniņā. Gaidāms, ka nākamajās dienās viņiem pievienosies Anžejs Pasečņiks un Rihards Lomažs.

Dāvja Bertāna ierašanās tiek gaidīta pirmajā oficiālajā treniņdienā 18. jūnijā. Vēl seši spēlētāji aizņemti Eiropas valstu medaļu cīņās - Žanis Peiners (bronzas sērija Lietuvā var turpināties līdz 19. jūnijam), Jānis Timma, Rinalds Mālmanis (zelta sērija Spānijā paredzēta līdz 22. jūnijam), Dairis Bertāns un Ojārs Siliņš (Itālijas fināls var turpināties līdz 17. jūnijam), kā arī Jānis Strēlnieks.

Atšķirībā no pirmajiem diviem sabraukumiem, treneru rīcībā būs Eirolīgas un NBA spēlētāji. Sarakstā ir pieci Latvijas basketbola līgas finālisti - čempioni Aigars Šķēle, Rihards Lomažs, Ronalds Zaķis, vicečempioni Artis Ate un Kaspars Vecvagars.

Arnis Vecvagars, vīriešu valstsvienības galvenais treneris

“Sešiem basketbolistiem turpinās cīņas par nacionālajiem tituliem klubu sastāvos. No vienas puses, tas apliecina mūsu spēlētāju klasi un stiprās pozīcijas Eiropas darba tirgū, no otras puses apgrūtina valstsvienības gatavošanās procesu. Nav skaidrs, kad kurš varēs pievienoties, nav viegli noorganizēt kvalitatīvu sagatavošanās procesu, ja ierindā nav daudzu potenciālo līderu.

Papildus 18 iepriekš nosauktajiem pieteicām četrus basketbolistus - Rinaldu Mālmani, Rodionu Kurucu, Kasparu Vecvagaru un Ronaldu Zaķi. Izvēli noteica situācija konkrētās pozīcijās. Piemēram, Kurucs visupirms gatavosies startam U20 izlasē, bet valstsvienībai varētu noderēt vismaz treniņprocesā, ja Timmam un Peineram ievilksies sezona.

Nedomāju, ka būs lielas pārmaiņas “garajā galā”, kur papildus sezonas laikā iespēlētajiem klāt nāks Dāvis Bertāns. Taču rezerves varianti ir vajadzīgi.”

Oficiālā treniņnometne sāksies 18. jūnijā, kad stājas spēkā FIBA noteikumi, tai skaitā spēlētāju apdrošināšana.