Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Broka vēlas kļūt par pirmo cilvēku pasaules biatlonā

© f64

Rīgas domes deputāte un Latvijas Biatlona federācijas prezidente Baiba Broka kandidē uz Starptautiskās Biatlona federācijas (IBU) prezidentes amatu, turklāt viņai ir tikai viens konkurents.

Septembra sākumā Horvātijā notiks IBU kongress, kurā pēc vairāk nekā 25 gadu darba amatu atstās ilggadējais organizācijas vadītājs Annešs Besebergs no Norvēģijas. Kā pirmdien pavēstījusi IBU, amatam pieteikušies tikai divi pretendenti - Broka un Zviedrijas Biatlona federācijas prezidents Ūle Dālins.

Pagājušajā nedēļā Broka uz četriem gadiem tika pārvēlēta Latvijas Biatlona federācijas prezidentes amatā. Tāpat viņa 2014. gadā tika ievēlēta IBU Juridiskajā komitejā.

Broka arī kandidē uz vietu IBU valdē - uz sešām vietām tur ir 17 pretendenti.

Broka ir juriste un politiķe, kura iepriekš daudzus gadus aktīvi trenējusies slēpošanā un biatlonā. Ilgāku laiku Broka strādājusi Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē. 2012. gada rudenī Nacionālā apvienība viņu izvirzīja kā Rīgas domes priekšsēdētāja amata kandidāti, 2013. gadā kļuva par Rīgas domes deputāti. Savulaik bijusi arī tieslietu ministre un kandidējusi Eiropas Parlamenta vēlēšanās.