Tālākais lēciens pēdējo 23 gadu laikā

© scanpix.ee

19 gadus vecais kubiešu vieglatlēts Huans Migels Ečevarija svētdien Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā tāllēkšanas sacensībās Dimanta līgā uzstādīja labāko rezultātu pasaulē pēdējo 23 gadu laikā - 8,83 metri.

Ečevarija vadību sacensībās pārņēma jau pēc pirmā lēciena (8,03), otrajā piegājienā to zaudēja, jo priekšā aizgāja dienvidāfrikānis Luvo Manjonga (8,25). Ar trešo lēcienu Ečevarija atguva vadību (8,29), bet ceturtajā piegājienā sasniedza 8,50 metrus.

Pēdējos lēcienos visi seši no astoņiem dalībniekiem, kuriem rezultāti tika ieskaitīti, pārsniedza astoņu metru robežu, bet Ečevarija parūpējās par sensāciju. Šogad par pasaules čempionu telpās kļuvušais kubietis teju, teju izlēca no bedres, sasniedzot 8,83 metrus, kas ir labākais rezultāts pasaulē pēdējo 23 gadu laikā.

Diemžēl oficiāli un kā personiskais rekords šis rezultāts Ečevarijam netiks ieskaitīts, jo lēciena laikā konstatēts pārāk liels pavējš - 2,1 metrs sekundē (atļautais - 2,0 metri sekundē).

Pasaules rekordu 1991. gada augustā uzstādīja amerikānis Maiks Pauelss - 8,95 metri. 1995. gadā sacensībās Itālijā kubietis Ivans Pedroso sasniedza 8,96 metrus, taču tas netika atzīts par pasaules rekordu, jo tika konstatēti pārkāpumi vēja mērījumos.

Sports

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienības Bostonas "Celtics" latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis ir optimistiski noskaņots par atlabšanas procesu pēc operācijas, otrdien "Celtics" mediju dienā teica sportists.

Svarīgākais