Latvijas izlase atgriežas uz zaudējumu takas

© f64

Pārbaudes spēlē Daugavas stadionā debiju Latvijas izlasē piedzīvoja vārtsargs Jevgeņijs Nerugals, kurš ielaida trīs vārtus pret Azerbaidžānu. Savus vienīgos vārtus Latvija guva kompensācijas laikā, izceļoties Robertam Uldriķim, un Miksu Pātelainenam nācās ciest savu pirmo sakāvi Latvijas izlasē, zaudējot ar 1:3.

Latvijas izlases jaunais galvenais treneris Miksu Pātelainens trešajā spēlē jūnijā deva iespēju trešajam vārtsargam - pret Igauniju un Lietuvu spēlēja Andris Vaņins un Kaspars Ikstens, bet šodien laukumā tika sūtīts „Spartaka” vārtsargs Jevgeņijs Nerugals. Sākumsastāvā bija veiktas arī vairākas citas izmaiņas, no iepriekšējā mača paturot tikai Igoru Tarasovu, Ritvaru Ruginu, Jāni Ikaunieku un Kasparu Dubru, kamēr uzbrukumā atgriezās Valērijs Šabala un Artūrs Karašausks, tāpat sākumsastāvā vieta atradās naturalizētajam argentīnietim Kristianam Torresam.

Puslaika atlikušajā daļā Latvijai bija labas iespējas panākt neizšķirtu, divi momenti bija Šabalam, ieskaitot pavisam brīvu sitienu ar galvu no soda laukuma vidus pēc Karašauska centrējuma, taču Šabala bumbu sagaidīja nedaudz neparocīgā pozīcijā un sitiens sanāca vārtiem pa vidu.

Otrā puslaika sākumā nepatīkamu mirkli pieredzēja Nerugals, kurš piedalījās neveiksmīgā saspēlē ar aizsargiem, un pretinieki atņēma viņam bumbu, ko uzreiz tukšos vārtos ieraidīja Džavids Imamverdijevs. Šāda notikumu attīstība lika Latvijas izlasei nedaudz apstāties, un Imamverdijevs dažas minūtes vēlāk par to sodīja. Viņam ļāva uzsist no metriem 18, un sitiens izrādījās precīzs, trāpot vārtu apakšējā stūrī, turklāt bumba tieši pirms vārtiem atsitās pret zemi, kas apgrūtināja Nerugala darbību.

Spēles sākums bija līdzvērtīgs, un Latvijas izlase pat uzbruka nedaudz vairāk un spēlēja atklātāk, taču 20. minūtē piedzīvoja neveiksmi. Pēc vairākiem rikošetiem soda laukumā bumba tomēr netika izsista tālāk no vārtiem, un pēc pieskāriena Maksimam Medvedevam tā atrada ceļu Latvijas izlases vārtos. Aleksandrs Fertovs izklupienā centās glābt situāciju, taču bumbu no vārtu līnijas tomēr neizsita.

Rezultāts 0:3 lika Latvijai doties uz priekšu dažbrīd jau pārgalvīgi, kas lielu veiksmi uzbrukumā nenesa, taču pavēra lieliskas iespējas pretiniekiem pretuzbrukumos. Azerbaidžānai bija vairākas iespējas, izraujoties uzbrukumos trīs pret trīs vai pat četri pret trīs, taču arī viņi savas iespējas izniekoja. 67. minūtē rezultātam gan vajadzēja kļūt 4:0, taču šoreiz Nerugals glāba, lieliski atvairot sitienu no tuvas distances, bet pēc atkārtota sitiena bumba trāpīja pa vārtu pārliktni.

Pašās mača beigās Azerbaidžāna vairs īpaši aktīvi nespēlēja, un Latvijai radās arvien labākas iespējas. Vispirms izgājienu divi pret divi neizmantoja Aleksejs Višņakovs, kuram vārtu priekšā piespēlēja Jānis Ikaunieks, lai gan viņam pašam ar nebija slikta sitiena pozīcija. Bet tieši pirms tiesneša beigu svilpes izcelties paspēja jaunais uzbrucējs Roberts Uldriķis, kurš uzvarēja fiziskā divcīņā ar pretinieku aizsargu un realizēja izgājienu viens pret vienu, gūstot goda vārtus Latvijai.

Latvija - Azerbaidžāna 1:3 (0:1)

Vārti: Uldriķis 90+3` - Medvedevs 20`, Imamverdijevs 57`, 63`.
Brīdinājumi:
Latvija: Nerugals, Dubra, Tarasovs, Gabovs, Maksimenko, Fertovs, Torress, J. Ikaunieks, Rugins, Karašausks, Šabala
Azerbaidžāna: Agajevs, Garajevs, Pašajevs, Medvedevs, Abdullajevs, Mahmudovs, Alaskarovs, Šeidajevs, Abiškovs, Imamverdijevs, Abasovs
Galvenais tiesnesis: Dzjaniss Šabarkovs (Baltkrievija)

Svarīgākais