Anglijai un Portugālei pārliecinošas uzvaras

© scanpix.ee

Līdsā pārbaudes spēli aizvadījusi Anglijas izlase, kas ar 2:0 apspēlēja citu Pasaules kausa finālturnīra dalībnieci Kostariku, bet Portugāle ar 3:0 pārspēja Alžīriju.

Anglijas izlase izvirzījās vadībā jau 13. minūtē, kad brīnišķīgu tālsitienu realizēja Markuss Rešfords, pēkšņi un spēcīgi ieliekot bumbu vārtu tālajā stūrī, kas pamatīgi pārsteidza Kostarikas vārtsargu Keiloru Navasu. Anglijai arī pēc tam piederēja visai liels teritoriālais pārsvars, taču otrie vārti bija jāpagaida līdz 76. minūtei, kad izcēlās Denijs Velbeks. Viņš vārtu priekšā sagaidīja Delles Ali piespēli un lēcienā ar galvu guva vārtus, nokārtojot 2:0.

Anglijai šī bija desmitā nezaudētā spēle pēc kārtas, turklāt no pēdējām astoņām spēlēm angļiem sešas reizes ir izdevies nosargāt savus vārtus neskartus. Jāpiemin, ka Anglijas izlasei rezervē šoreiz palika Harijs Keins. Savukārt Kostarika, kas pirms dažām dienām ar 3:0 bija apspēlējusi Ziemeļīriju, cietusi piekto zaudējumu pēdējās septiņās spēlēs.

Dienvidkorejas izlase tikmēr nospēlēja bezvārtu neizšķirti ar Bolīviju. Korejieši uzbruka nedaudz vairāk, taču arī nespēlēja vislabākajā sastāvā, sākumsastāvā nesūtot „Totteham” rezultatīvo uzbrucēju Heungminu Sonu. Dienvidkoreja kopš februāra uzvaras pār Latviju sešās spēlēs pret nebūt ne grandu izlasēm guvusi tikai vienu uzvaru (pār Hondurasu).

Portugāles izlasē pirmo pārbaudes spēli kopš Čempionu līgas trofejas izcīnīšanas aizvadīja Krištianu Ronaldu, ar kura palīdzību Eiropas čempionvienībai izdevās droši apspēlēt Alžīriju. Ar diviem vārtiem izcēlās jaunais „Valencia” uzbrucējs Gonsalu Gedešs, kurš izmantoja partneru piespēles vārtu priekšā gan pirmā, gan otrā puslaika sākumā, bet 37. minūtē pēc Ronaldu centrējuma vārtus ar galvu guva Brunu Fernandešs.

Sports

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienības Bostonas "Celtics" latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis ir optimistiski noskaņots par atlabšanas procesu pēc operācijas, otrdien "Celtics" mediju dienā teica sportists.

Svarīgākais