Palameikai pirmajā Dimanta Līgas startā - 6. vieta

© scanpix.ee

Madara Palameika savā sezonas pirmajā startā Dimanta līgā, kas norisinājās Norvēģijas galvaspilsētā Oslo, ieguva sesto vietu.

Latvijas šķēpmetēja Madara Palameika pirms nedēļas Rīgas kausos izcēlās ar rezultātu 62.98m, kas bija viņas labākais šosezon. Pāri 60 metru atzīmei viņa aizmeta arī „Ventspils šķēpu” sacensībās, bet šovakar Dimanta līgā tas neizdevās.

Savā pirmajā metienā Palameika raidīja šķēpu 56.25 metru tālumā, bet otrajā metienā rezultātu uzlaboja par vairāk nekā diviem metriem. Trešajā mēģinājumā Palameikai izdevās sasniegt rezultātu 59.26m, kas tobrīd deva ceturto vietu.

Neskaitot ķīnieti Ļū Huihui, kura jau pirmajā metienā aizmeta 65.11 metru tālumā, arī konkurentes neizcēlās ar īpaši augstiem rezultātiem. Arī Palameikai vairs neizdevās uzlabot savu rezultātu, jo netika ieskaitīts neviens no trim pēdējiem mēģinājumiem, kas nozīmēja palikšanu sestajā vietā un trīs kopvērtējuma punktu iegūšanu.

Ar lielisku pēdējo mēģinājumu par uzvarētāju kļuva baltkrieviete Tatjana Haladoviča, kura aizmeta 67.47 metru tālumā. Tas bija gan viņas personīgais rekords, gan arī Baltkrievijas rekords. Savukārt trešā vieta čehietei Nikolai Ogrodņikovai ar rezultātu 61.56m.

Dimanta līga, šķēpmešana sievietēm

V. Sportiste Valsts Rez.
1. T. Haladoviča Baltkrievija 67.47
2. Ļ. Huihui Ķīna 65.11
3. N. Ogrodņikova Čehija 61.56
4. S. Borge Norvēģija 61.11
5. K. Vingere ASV 60.79
6. M. Palameika Latvija 59.26
7. K. Husonga Vācija 58.53
8. E. Glīdla Kanāda 55.93
9. K. Robertsa Austrālija 54.61

Sports

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienības Bostonas "Celtics" latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis ir optimistiski noskaņots par atlabšanas procesu pēc operācijas, otrdien "Celtics" mediju dienā teica sportists.

Svarīgākais