Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Halepa otro gadu pēc kārtas finālā

© scanpix.ee

Simona Halepa pirmajā "French Open" pusfinālā ar 6:1, 6:4 pieveica Garbinji Mugurusu, ar šo panākumu nopelnot trešo finālu Parīzē un nosargājot WTA ranga pirmo vietu.

Garbinje Mugurusa bezcerīgi zaudētajā 1. setā toni noteica pirmajos divos geimos - vispirms viņai trīs auti un dubultkļūda, uzdāvinot Simonai Halepai agru breiku, bet pēc tam neizmantotas trīs breikbumbas, kad otrajā geimā trīs reizes varēja uzbrukt rumānietes otrajai servei. Mugurusa trīs reizes bumbiņu raidīja autā. Halepai neizdevās izcelties ar "sauso" setu, jo viņa pie 5:0 neizservēja setu. Tobrīd bija nospēlētas 30 minūtes, kad Mugurusa ieguva savu vienīgo geimu šajā setā.

Mugurusa 2. setu sāka labāk un trešajā geimā ieguva breiku, vēlāk bija vadībā ar 4:2, bet turpinājumā geimos uzvarēja tikai Halepa. Kad Mugurusa bija izsējusi breika pārsvaru, Halepai pie 4:4 izdevās uzvarēt 14 minūtes ilgā geimā, tajā atspēlējot trīs breikbumbas un neļaujot Mugurusai atgūt vadību.

Spānijas tenisistei pēc tam pie 4:5 bija jāservē par palikšanu turnīrā, 10. geimā paliekot tukšā. Mugurusa šo geimu sāka ar rupju kļūdu, no neliela attāluma iesitot tīklā. Halepai pēc tam divi sekmīgi uzbrukumi, kam sekoja Mugurusas sitiens autā. Mugurusai šodien 31 nepiespiestā kļūda, Halepai 24. Rumānietei par diviem neatvairītiem sitieniem vairāk (16-14).

Halepa 2016. gada "French Open" čempioni Mugurusu uzveikusi abos mačos uz māla (pirmais bija 2015. gadā Štutgartē), bet visos pārējos mačos, trīs reizes tiekoties uz "hard" seguma, uzvarējusi Garbinje, kurai šodien uzvara ļautu apsteigt Halepu WTA rangā.

Halepa ceturto reizi spēlēs "Grand Slam" finālā (0-3), Parīzē viņai būs trešais fināls. Simona 2014. gadā zaudēja Marijai Šarapovai un 2017. gadā piekāpās Aļonai Ostapenko. Trešais "Grand Slam" fināls Simonai bija šogad Melburnā, kur viņa zaudēja Karolīnai Vozņacki.