Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Mugurusa 70 minūtēs sagrauj Šarapovu

© scanpix.ee

2016. gada "French Open" čempione Garbinje Mugurusa ceturtdaļfinālā ar 6:2, 6:1 sagrāva divkārtējo čempioni Mariju Šarapovu, svinot pirmo uzvaru četrās cīņās pret titulēto krievieti.

Garbinje Mugurusa Krievijas tenisistei no 2013. līdz 2014. gadam zaudēja trīs reizes, no kurām viena bija "French Open" ceturtdaļfinālā pirms četriem gadiem. Mugurusa toreiz uzvarēja 1. setā, bet visā mačā pārāka bija Marija Šarapova - 1:6, 7:5, 6:1. Mugurusai tas bija karjeras pirmais "Grand Slam" ceturtdaļfināls, viņa tajā laikā vēl nebija kļuvusi par Top 20 spēlētāju, bet tagad ir stabila elites spēlētāja.

Mugurusa pirmo uzvaru pār Šarapovu guva ar veiksmīgi pielietotu taktiku - uzbrukumi pretinieces otrajai servei un agresīvāk spēlējušās Šarapovas ātruma izmantošana pretuzbrukumos. Šarapova ar otro servi spēja iegūt tikai piecus punktus (5/26), tiekot sagrauta 70 minūšu laikā.

Šarapova jau pirmajā geimā izcēlās ar trim dubultkļūdām, uzdāvinot Garbinjei breiku. Maša trešajā geimā servi sargāja 10 minūtes, taču atkal nenosargāja un drīz bija iedzinējos ar 0:4, kad beidzot ieguva pirmo geimu. Tobrīd bija nospēlētas 29 minūtes.

Tādu deficītu Šarapovai atspēlēt nebija lemts, tas pats attiecās arī uz cīņas laušanas iespējām 2. setā. Tas bija vēl bezcerīgāks. Šarapova vienīgo geimu ieguva uzņemšanā pie rezultāta 0:1, kad viņa ar iespaidīgu uzbrukumu sēriju nopelnīja "sauso" breiku. Tas bija vienīgais geims, kurā Šarapovai šodien bija breikbumbas. Arī savas serves geimos neklājās spīdoši.

Mugurusa ceturto reizi sasniedza "Grand Slam" pusfinālu, viņai divi ir gan "French Open", gan Vimbldonā. Savukārt divkārtējā "French Open" čempione Šarapova "Grand Slam" ceturtdaļfinālā spēlēja pirmoreiz kopš 15 mēnešus ilgās diskvalifikācijas izciešanas. Šarapova astotdaļfināla barjeru pārvarēja bez spēlēšanas, jo no mača rokas savainojuma dēļ atteicās Serēna Viljamsa, kura Šarapovai nav zaudējusi kopš 2004. gada.