Salahs sastāvā, poļiem negaidītas problēmas

Mohameds Salahs © scanpix.ee

Pieteikuma termiņa pēdējā dienā Pasaules kausa futbolā sastāvus nosaukušas vairākas izlases un pēdējā brīdī ar negaidītām problēmām saskārušies Polijas izlases treneri.

Kamēr Polijas izlasē, protams, ir iekļauti tādi spēlētāji kā Roberts Levandovskis, Gžegožs Krihovjaks, Arkadiušs Miliks un citi, aptuveni pusstundu pirms plānotā sastāva nosaukšanas vietējos medijos parādījās ļoti trauksmainas ziņas: treniņā plecu savainojis valstsvienības vadošais aizsargs Kamils Gliks. "Monaco" centra aizsargs gan tik un tā ir iekļauts 23 spēlētāju pulkā, taču galvenais treneris Adams Navalka piebilda, ka gadījumā, ja Gliks nepagūs laicīgi izārstēt savainojumu, viņa vietā tiks izsaukts "Stuttgart" aizsargs Marcins Kaminskis. Savainojumu gadījumā sastāvā vēl ir iespējams veikt korekcijas, ja tas notiek ne vēlāk kā diennakti līdz pirmajam mačam.

Priecīgāks vaigs var būt Šveices izlases galvenajam trenerim Vladimiram Petkovičam, kura vadītās komandas līderis Granits Džaka acīmredzot būs gatavs pilnvērtīgi aizvadīt Pasaules kausu. Vienā no nesenajiem treniņiem viņš savainoja ceļgalu, un sākumā bija bažas pat par krustenisko saišu plīsumu. Šveices sastāvā līdz ar to ir tikai viens būtisks iztrūkums - uzbrucējs Admirs Mehmedi, kuru "Wolfsburg" janvārī par astoņiem miljoniem eiro nopirka no Lēverkūzenes "Bayer".

Ja vien publiski netiek sniegta pārspīlēti optimistiska informācija, līdz Pasaules kausa pirmajai kārtai atpakaļ uz strīpas vajadzētu būt arī Ēģiptes cerībai Mohamedam Salāham, kurš UEFA Čempionu līgas finālā savainoja plecu. Tikmēr bez pārsteigumiem iztikts arī Kolumbijas sastāva izvēlē - starp braucējiem iekļauts arī aizsargs Kristjans Sapata un pussargs Avels Agilars, kuri veselības problēmu dēļ bija zem nelielas jautājuma zīmes.

Sports

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienības Bostonas "Celtics" latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis ir optimistiski noskaņots par atlabšanas procesu pēc operācijas, otrdien "Celtics" mediju dienā teica sportists.

Svarīgākais