Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Zvereva varoņdarbs Parīzē - trīs piecsetu uzvaras pēc kārtas

© scanpix.ee

Karjeras pirmo "Grand Slam" ceturtdaļfinālu Parīzē sasniedza ATP ranga trešais numurs Aleksandrs Zverevs, kurš trešajā mačā pēc kārtas uzvarēja piecu setu duelī, svētdien ar 4:6, 7:6(4), 2:6, 6:3, 6:3 uzveicot iespējas neizmantojušo Krievijas tenisistu Karenu Hačanovu (ATP 38.).

Esot nospēlētām divām stundām, Aleksandrs Zverevs pēc sagurušas dubultkļūdas 3. setā nokļuva iedzinējos ar 1:4 jeb šajā gadījumā diviem breikiem un varēja taupīt enerģiju potenciāli jau trešajai piecu setu cīņai pēc kārtas. Lai arī viņš bija noguris vairāk nekā pretinieks, Zverevs spēja uzvarēt nākamajos divos setos, "izdzīvojot" mačā pret agresīvo Karenu Hačanovu, kuram pietika enerģijas jaudīgiem uzbrukumiem līdz pat cīņas beigām, toties uzkrītoši trūka precizitātes.

Regulāri veiksmīgās situācijās esošais Zverevs 4. seta piektajā geimā gandrīz nokļuva iedzinējos ar breiku, kas tobrīd būtu kritisks. Hačanovam bija divas breikbumbas, pirmo atspēlēja tīkls, bet otro novērsa Zverevs. Hačanovs uz nupat notikušo reaģēja ar savas serves zaudēšanu nākamajā geimā no 40:15 pārsvara. Zverevs bija sajūsmā par dāvanu, nostiprināja nupat iegūto breiku (4:2) un vēlāk ar lielām grūtībām izservēja setu. Hačanovam pēdējā geimā bija divas breikbumbas (15:40), divreiz pēc kārtas kļūdoties ar "forehand" uzbrukumiem.

Sitiens no labās puses Krievijas tenisistu iegāza arī izšķirošā seta pirmajā geimā. Hačanovs bija vadībā ar 40:30, pēc tam trīs reizes neveiksmīgi sitot ar "forehand" - auts un divreiz pēc kārtas nepietiekami labi diagonālie raidījumi, kuriem Zverevs atbildēja ar "backhand" pretuzbrukumiem, tā tiekot pie agra breika un drīz esot priekšā ar 2:0.

Pēdējais sets bija vienīgais, kurā Hačanovam nebija nevienas breikbumbas. Zverevs atlikušās enerģijas lielāko daļu investēja pirmajā servē, kas palīdzēja dominēt savas serves geimos. Hačanovam cerība radās astotajā geimā, kad Sašam vairākas reizes bija jācīnās ar otro servi. Karens pie 30:30 izsita autā ar "backhand", izvairoties no breikbumbas iegūšanas, bet nākamajā geimā, servējot pie 3:5, pameta turnīru. Zverevs pie rezultāta 30:30 tika klāt Hačanova "dropšotam" un ieguva mačbumbu. Hačanovs 3:29 stundas ilgo cīņu pabeidza ar bumbiņas ietriekšanu tīklā.

Zvereva šonedēļ Parīzē paveiktais "Grand Slam" turnīros nebija piedzīvots piecus gadus - kopš 2013. gada "French Open", kad trijos piecu setu mačos pēc kārtas uzvarēja Tomijs Robredo, turklāt spānim vēl iespaidīgāka uzstāšanās, visas trīs reizes uzvarot no 0-2.

Zvereva šonedēļ Parīzē paveiktais "Grand Slam" turnīros nebija piedzīvots piecus gadus - kopš 2013. gada "French Open", kad trijos piecu setu mačos pēc kārtas uzvarēja Tomijs Robredo, turklāt spānim vēl iespaidīgāka uzstāšanās, visas trīs reizes uzvarot no 0-2.

Zverevs savā pirmajā "Grand Slam" ceturtdaļfinālā sacentīsies ar Dominiku Tīmu, kuru maijā ar 6:4, 6:4 pieveica Madrides "Masters 1000" finālā. Tas bija augstienes apstākļos, kur neviens pretinieks netika klāt Zvereva servei, bet Parīzē viņam nav tik labvēlīgu apstākļu, turklāt tagad aiz muguras ir trīs piecu setu cīņas. Sašam Spānijas galvaspilsētā gūtā uzvara pret Tīmu ir vienīgais panākums pret austrieti uz māla seguma (1-3). Zverevs viņam 2016. gadā "French Open" zaudēja 3. kārtā ar rezultātu 7:6(4), 3:6, 3:6, 3:6.

Divus "French Open" pusfinālus pēc kārtas sasniegušais Tīms šodien guva vēl nepiedzīvotu panākumu, pirmoreiz trīs mačos uzveicot Kei Nišikori - 6:2, 6:0, 5:7, 6:4. Tīms japānim pirms šodienas bija zaudējis visos četros setos, bet šoreiz, neskaitot dažus izņēmumus, spēja nospēlēt ar kontrolētu agresivitāti. Nišikori četru setu mačā bija tikai viena breikbumba, kuru viņš setbumbas vērtībā ieguva 3. setā pie rezultāta 6:5. Tīms pārcentās ar "forehand" uzbrukumu, bumbiņu raidot pāri gala līnijai. Dominiks lielā mērā savu paviršību dēļ vienā setā zaudējis pēdējos trīs mačos.