Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Igauniete Kontaveita pārtrauc Kvitovas uzvaru sēriju

© scanpix.ee

Igaunijas spēcīgākā tenisiste Anete Kontaveita "French Open" turnīra 3. kārtā ar 7:6(6), 7:6(4) uzveica Petru Kvitovu, pārtraucot čehietes 13 uzvaru sēriju.

Anete Kontaveita dominēja arī pirmajos divos mačos pret Petru Kvitovu, bet abas reizes nespēja noturēt pārsvaru pēc uzvaras 1. setā. Tā tas notika gan pagājušajā sezonā Sinsinati (6:1, 6:7(2), 3:6), gan pagājušajā mēnesī Madridē (7:6(4), 3:6, 3:6), turklāt pirmajā mačā Anetei pat bija seta un breika pārsvars.

Šodienas cīņa spēles gaitas ziņā bija mazliet citādāka. Neskatoties uz to, ka Kontaveitas spēcīgo sitienu dēļ Kvitovai bija daudz jāspēlē aizsardzībā, Čehijas tenisiste abos setos bija vadībā ar breiku (3:1 un 4:2), šoreiz viņai nokļūstot pārsvaru izlaidušas spēlētājas lomā. Kvitovu šodien iegāza serve un 10 dubultkļūdas, no kurām septiņas bija 2. setā.

Kontaveita 4. kārtu jeb astotdaļfinālu šogad sasniegusi abos "Grand Slam" turnīros, bet karjerā kopumā viņai ir trīs "major" astotdaļfināli. Pirmais bija 2015. gadā "US Open".

Kontaveita divreiz nespēja izservēt maču, turklāt pirmajā reizē pie rezultāta 5:4 viņai bija divas mačbumbas, abas izniekojot ar "forehand" autiem. Tikusi pie iespējas spēlēt vēl vienu taibreiku, Kvitova nespēja atrast nepieciešamo precizitāti. Čehietes "smešs" autā devītā punkta izspēlē Kontaveitai deva vēl trīs mačbumbas. Igaunijas tenisistei dubultkļūda, bet nākamās jeb kopumā jau ceturtās mačbumbas izspēlē viņa trāpīja labu pirmo servi, un Kvitova nespēja bumbiņu atsist laukumā.

Uzvara pār Čehijas otro raketi Kontaveitai ir karjeras septītā Top 10 uzvara. Līdz šai sezonai viņai bija tikai divas, bet šogad sezonas pirmajā pusē gūtas jau piecas. Kontaveita 4. kārtu jeb astotdaļfinālu šogad sasniegusi abos "Grand Slam" turnīros, bet karjerā kopumā viņai ir trīs "major" astotdaļfināli. Pirmais bija 2015. gadā "US Open".

Zaudējumā Kontaveitai beidzās Kvitovas sezonas otrā garākā uzvaru sērija. Petra pirms šodienas cīņas bija uzvarējusi 13 mačos pēc kārtas, šajā sērijā ietilpstot Prāgas un Madrides tituliem, kā arī divām uzvarām Parīzē. Kvitova februārī un martā guva 14 uzvaras pēc kārtas, atkārtojot savas karjeras garāko sēriju (2011-12).

Divreiz maču izservēt nespēja arī Kamila Džordži, kurai tāda izšķērdība noveda pie zaudējuma pret Slounu Stīvensu (6:4, 1:6, 6:8). Agresīvā Itālijas tenisiste lielu ieguldījumu savā zaudējumā deva ar 53 nepiespiestajām kļūdām, kamēr Stīvensai bija tikai 26. "US Open" čempione Stīvensa piekto reizi sasniegusi "French Open astotdaļfinālu (2012-15, 2018).