Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Favorīte Svitoliņa izstājas jau trešajā kārtā

Mihaela Buzarnesku © scanpix.ee

Karjeras lielāko uzvaru jūnija pirmajā dienā Parīzē svinēja Rumānijas tenisiste Mihaela Buzarnesku (#33), kura "French Open" 3. kārtas mačā ar 6:3, 7:5 sakāva pasaules ceturto raketi Eļinu Svitoļinu.

Eļina Svitoļina pirms turnīra tika uzskatīta par galveno favorīti, tās godu dalot ar ranga līderi Simonu Halepu, kuru viņa pirms došanās uz Parīzi otro gadu pēc kārtas pieveica Romas finālā. Lai arī Ukrainas labākā tenisiste "Grand Slam" turnīros nav tikusi tālāk par ceturtdaļfinālu, šoreiz no viņas tika gaidīts vairāk.

Svitoļina galvenās favorītes cienīgu sniegumu nespēja nodemonstrēt arī pirmajās divās kārtās, kur viņa ar 7:5, 6:3 apspēlēja Ailu Tomļanoviču (1. setā izglābšanās no 1:5 un pretinieces setbumbas) un ar 6:3, 6:4 pieveica Viktoriju Kužmovu (slovākietei divos setos 41 nepiespiestā kļūda).

Arī trešajā cīņā Svitoļinai pretī stājās tenisiste, kuras uzbrukuma spēle satikās ar Eļinas aizsardzību. Mihaela Buzarnesku spēlēja ne vien agresīvi, bet arī ar lielu dažādību un ar diagonālajiem sitieniem lika Svitoļinai daudz skriet, ierobežojot viņas iespējas pretuzbrukumos un savu uzbrukumu veidošanā.

Svitoļinai pēc zaudējuma 1. setā bija iespējas uzvarēt otrajā, taču viņa divreiz nenoturēja breika pārsvaru un arī ar vienu setbumbu nespēja izservēt setu pie rezultāta 5:4. Buzarnesku tīri uzvarētājās izspēlēs graujošs pārsvars ar 31-11.

Buzarnesku šodien guva tikai otro Top 10 uzvaru, pirmā bija februārī Dohā pret tolaik 6. vietā bijušo Aļonu Ostapenko(6:1, 6:3).

Mihaela 30 gadu vecumā tikai trešo reizi piedalās "Grand Slam" turnīrā. Iepriekšējos divos - pērn "US Open" un šogad "Australian Open" - viņa zaudēja jau 1. kārtā, abos gadījumos piekāpjoties Karolīnai Vozņacki.