Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Ostapenko zaudē arī jauktajā dubultspēlē

© scanpix.ee

Aļona Ostapenko pavisam drīz varēs doties prom no šogad ļoti neveiksmīgās Parīzes, kur trīs dažādos turnīros nostartēja bez uzvarām.

Ostapenko vienspēļu turnīra 1. kārtā esošās čempiones statusā ar 5:7, 3:6 zaudēja Ukrainas tenisistei Katerinai Kozlovai. Dubultspēlēs pirmajā cīņā kopā ar titulēto Krievijas tenisisti Jeļenu Vesņinu piedzīvots fiasko ar 6:1, 3:6, 4:6 pret Rumānijas un Spānijas duetu Sorana Kirsteja/Sāra Soribesa Tormo.

Visbeidzot šodien Ostapenko sāka un arī beidza jaukto dubultspēļu turnīru, kur viņas pārinieks bija 40 gadus vecais baltkrievs Maksims Mirnijs. Arī "mikstā" nācās samierināties ar zaudējumu jau 1. kārtā - 48 minūtēs 1:6, 1:6 sagrāve pret Slovēnijas un Nīderlandes duetu Andreja Klepača/Žans-Žuljēns Rožē.

Ostapenko "Grand Slam" jauktajās dubultspēlēs spēlēja piekto reizi, Parīzē viņai bija otrais turnīrs. Arī pērn, kad viņas pārinieks bija Brazīlijas tenisists Brunu Suaress, tika piedzīvots zaudējums 1. kārtā. Aļonas labākais rezultāts jauktajās dubultspēlēs ir pusfināls 2016. gadā Vimbldonā ar Austrijas tenisistu Oliveru Maraku.

Aļonai nākamais turnīrs plānots pēc nepilnu mēnesi ilgas pauzes - 25. jūnijā Īstbornā startējošais "Premier 700" sērijas turnīrs. Ja Ostapenko mainīs iepriekšējos plānus, viņai ir iespēja dabūt "wild card" Birmingemā, kur tādas pašas kategorijas turnīrs notiks iepriekšējā nedēļā.

Līdz ar Ostapenko izstāšanos no jauktajām dubultspēlēm Latvijai "French Open" beidzies pieaugušo līmenī, bet junioru sacensībās starts vēl priekšā Danielai Vismanei.