Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Sports

Viljamsa ir atgriezusies. Ar uzvaru...

© scanpix.ee

"French Open" 1. kārtas mačos otrdien uzvarēja trīs iepriekšējo gadu čempiones – Serēna Viljamsa, Marija Šarapova un Garbinje Mugurusa.

Trīskārtējā čempione Serēna Viljamsa Parīzē ieradās, nenospēlējusi nevienu māla turnīru, tā vietā izvēloties trenēties, kas viņai bija nepieciešams pēc pāragras atgriešanās martā ar nesekmīgiem turnīriem Indianvelsā (zaudējums 3. kārtā) un Maiami (zaudējums 1. kārtā).

Viljamsa savā pirmajā "Grand Slam" mačā kopš 2017. gada "Australian Open" titula izcīnīšanas ar 7:6(4), 6:4 uzvarēja Kristīnu Pliškovu, kurai tagad "French Open" 1. kārtas mačos ir 0-4 bilance.

Šodienas 1:45 stundas ilgā mača 1. setā abas tenisistes servēja gandrīz nevainojami - setā bija tikai viena breikbumba, kuru ieguva Viljama pie rezultāta 6:5, kas nozīmēja setbumbu. Pliškova trāpīja eisu. Čehiete pēc tam spēlētajā taibreikā bija vadībā ar 3:0, bet Serēna atspēlējās, uzvarot sešās izspēlēs pēc kārtas.

2. setā bija pieci breiki, abas tenisistes vienreiz nenosargāja pārvaru - Pliškova tika nobreikota nākamajā geimā pēc 2:0, bet Viljamsa pēc 3:2. Kristīnai pēc tam ļoti neveiksmīgs geims, servi zaudējot no 40:0 pārsvars! Vairāk breiku nebija, lai gan viens veidojās mača pēdējā geimā.

Serēna par uzvaru servēja astoņas minūtes. Viņa pie 40:30 ieguva pirmo mačbumbu un trāpīja tīklā "dropšotu". Vēlāk atspēlētas trīs breikbumbas - divas ar "forehand" uzbrukumiem un viena ar spēcīgu otro servi. Amerikāniete ar lielām pūlēm tika līdz otrajai mačbumbai, Pliškova iesita tīklā.

Viljamsai ir gandrīz perfekta bilance "Grand Slam" 1. kārtas mačos: 66-1. Vienīgais zaudējums piedzīvots 2012. gadā Parīzē, kad viņa sensacionāli piekāpās vietējai spēlētājai Viržīnijai Razano. Viljamsa 2. kārtā sacentīsies ar Ešliju Bārtiju.

Pirmoreiz kopš 2015. gada Parīzē spēlē divkārtējā čempione Marija Šarapova, kura ar 6:1, 4:6, 6:3 pieveica Rišelu Hogenkampu. Šarapova bija vadībā ar setu un breiku, kad sāka spēlēt pārāk kļūdaini, tādā veidā tiekot līdz 3. setam, kurā nokļuva iedzinējos ar 0:3, spējot atspēlēties ar sešu pēc kārtas uzvarētu geimu sēriju. 4. kārtā iespējama Šarapovas un Viljamsas tikšanās!

Jau 1. kārtā tika salozētas divas eksčempiones, un Garbinje Mugurusa sesto reizi pēc kārtas uzveica Svetlanu Kuzņecovu - 7:6(0), 6:2. Spānijas tenisiste iespaidīgo uzvaru sēriju sāka tieši "French Open", kur Kuzņecovu apspēlēja arī 2016. gadā astotdaļfinālā ar 6:3, 6:4. Kuzņecova, kurai pagājušās sezonas izskaņā tika veikta plaukstas locītavas operācija, šogad uzvarējusi tikai trīs mačos (3-7).