Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Sports

Nadals turpina valdīt Parīzē

© scanpix.ee

"French Open" turnīru ar negaidīti sarežģītu maču sāka desmitkārtējais čempions Rafaels Nadals, kurš bija tuvu zaudētam setam mačā pret Itālijas tenisistu Simoni Bolelli – 6:4, 6:3, 7:6(9).

Abi "French Open" 1. kārtā tikās arī 2012. gadā, un toreiz Rafaels Nadals Itālijas tenisistu sagrāva ar 6:2, 6:2, 6:1. Šoreiz mačā, kas lietus dēļ tika spēlēts divas dienas (šodienas daļa sākās no 0:3 pēdējā setā), Nadals pārsvarā darbojās pasīvi, ļaujot Simonem Bolelli uzbrukt, ko viņš ar agresīvu spēli arī samērā sekmīgi darīja, tomēr piedāvātās iespējas neprata izmantot.

Bolelli breika pārsvaru nenosargāja gan 2., gan 3. setā, turklāt pēdējā setā taibreikā viņam bija četras setbumbas, ieskaitot trīs pēc kārtas no rezultāta 6:3. Nadals pirmās divas atspēlēja ar savu servi - eisu un "forehand" uzbrukumu, bet trešo novērsa ar vēl vienu uzbrukumu no ērtās puses, kad Bolelli 12. punkta izspēlē pēc savas pirmās serves necentās nospēlēt agresīvi. Nadals vēlāk ar "forehand" sitienu atspēlēja vēl vienu setbumbu. Mačs beidzās ar Bolelli sitienu tīklā Nadala trešās mačbumbas izspēlē.

Nadals pagājušajā gadā ceļā uz 10. "French Open" titulu sagrāva visus pretiniekus, nevienā no septiņiem mačiem nezaudējot vairāk par astoņiem geimiem, bet šogad viņam jau 1. kārtā grūtāka cīņa par visām pērn piedzīvotajām.

Nadalam lietus dēļ turnīra pirmajā nedēļā ir izjaukts ritms, jo sanākusi situācija ar spēlēšanu trīs dienas pēc kārtas - otrais mačs jau rīt pret argentīnieti Gvido Pelju, kurš arī spēlēja šodien.