Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Sports

Sevastova: Vēl nezinu, vai spēlēšu dubultspēli

© scanpix.ee

"Līdz vakardienai nekas nekaitēja un, šķiet, ka biju labā formā," pēc zaudējuma Francijas atklātā tenisa čemionāta pirmajā kārtā atklāja Anastasija Sevastova, kura sarunas laikā nebeidza šņaukāties. "Vēl nezinu, vai piedalīšos dubultspēlē. Varbūt arī nē - veselība svarīgāka."

"Nevaru paelpot un aŗī normāli pagulēt, jo elpvadi ir ciet. Pirmais saslima Ronijs (Šmits, Sevastovas treneris- aut.), un laikam pieļāvām kļūdu, ka neizolējos no viņa. Tāda ir dzīve. Vakar temperatūras nebija; nezinu, kā ir šodien. Lietoju medikamentus, to dēļ viss notiek palēlināti. Izdarīju visu iespējamo: veicu inhalācijas, lietoju dažādus pūšamos līdzekļus," savu veselības stāvokli komentēja Sevastova. "Neietu kortā, ja nebūtu iespējas uzvarēt. Gribēju pamēģināt, bet nesanāca."

Jāskatās, kā jutīšos šodien un rīt. Šādā laikā arī grūti spēlēt. Man ir arī daudz alerģiju un īpaši tās izpaužas Parīzē.

Spītējot slimībai, Sevastova mačā ar Kolumbijas tenisisti Marjanu Duki-Marinjo uzvarēja pirmajos piecos geimos, bet vēlāk svara kausi sāka svērties par labu pretiniecei. "Viņa sāka spēlēt labāk, bet es - pieļaut kļūdas. Kaut kā vēl vinnēju to setu, bet kopumā nejutos kā ierasti. Sākumā bija vairāk spēka. Viņa beigās nospēlēja kvalitatīvi - agresīvi, bez daudz kļūdām, labi kustējās. Pretiniece šodien bija pārāka," sprieda Latvijas otra labākā tenisiste.

Sevastova uzskata, ka šī sezona viņai ir veiksmīga: "Spēlēju labāk nekā pagājušogad, daži elementi patiešām sanāk. "WTA Race" rangā esmu divdesmitā, tā ka nav slikti. Daudzkārt nav paveicies ar izlozi. Madridē zaudēju Bertensai, kura pēc tam spēlēja finālā. Romā vinnēju setu Vozņacki, spēlēju augstvērtīgi. Te gan bija laba izloze, bet, ja sāp un griežas galva, ir grūti parādīt kvalitatīvu tenisu. Tā gan bija pirmā kārta, tāpēc absurdi runāt par lieliem mērķiem."

Anastasija izteica pārliecību, ka arī nākošgad piedalīties Latvijas izlasē Federācijas kausa izcīņā: "Domāju, ka ar Aļonu Ostapenko izdevās labi saspēlēties. Esam Pasaules otrajā grupā; tas mums ir kaut kas nebijis. Tagad, kad esam augšā, spēles būs tikai sestdienā un svētdienā. Ja būs jālido uz Austrāliju, tad jāpadomā, bet, ja mačs būs mājās vai kaut kur Eiropā, labprāt būtu komandā. Abas ar Aļonu ļoti vēlamies spēlēt Latvijā. Mačs "Arēnā Rīga" - tas būtu lieliski!"

Sevastova Parīzē ir pieteikusies arī dubultspēļu turnīram, bet pirmdien vēl nemācēja teikt, vai tajā piedalīsies: "Jāskatās, kā jutīšos šodien un rīt. Šādā laikā arī grūti spēlēt. Man ir arī daudz alerģiju un īpaši tās izpaužas Parīzē. Tad jau redzēsim."

"Labākais, ka tenisā vienmēr ir nākamais turnīrs!" sarunu Anastasija noslēdza ar optimismu.