Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Sports

Gulbis: Es vairs nespēju viegli uzvarēt

© scanpix.ee

Pēc uzvarētā "Roland Garros" pirmās kārtas mača pret Žilu Milleru Ernests Gulbis atklāja, ka sākumā domājis, ka viņam turnīrs jāsāk pret itālieti Mateo Berretīni.

"Pajautāju ATP pārstāvim, ar ko man jāspēlē, viņš atbildēja, ka ar Berretīni (acīmredzot tāpēc, ka abi bija tabulā līdzās - aut.). Kādu laiciņu tā arī domāju un tikai tad uzzināju, ka pretī stāsies Millers." Gulbis un Berretīni pārvarējuši pirmo kārtu un trešdien tiksies savā starpā.

Ja kāds pajautātu, vai es te tikšu cauri kvalifikācijai, man nebūtu pamatojuma ko tādu apgalvot. Ļoti palīdzēja turnīrs Bordo, kur uzvarēju trīs mačos.

Gulbis "Roland Garros" laukumos jau uzvarējis četros mačos - trijos kvalifikācijā un tagad arī pamatturnīra pirmajā kārtā. Ernests neslēpj, ka viegli nav gājis: "Iepriekšējā nedēļā Bordo bija smagi - katrā mačā. Es vairs nespēju viegli uzvarēt - allaž vai nu zaudēju pirmo setu vai paiet ilgs laiks līdzko ieeju mačā. Nezinu, vai tie ir nervi vai vēl aizvien pārliecības trūkums. Cerams, turpmākajos būs labāk."

Pirms nepilna mēneša, kad Ernests netika ārā no zaudējumu sērijas, diezin vai kāds ticētu, ka viņam izdosies šādi nospēlēt Parīzē: "Ja kāds pajautātu, vai es te tikšu cauri kvalifikācijai, man nebūtu pamatojuma ko tādu apgalvot. Ļoti palīdzēja turnīrs Bordo, kur uzvarēju trīs mačos. Treniņos labi spēlēju kādus divus mēnešus, bet uz mačiem to izdevās pārnest tikai tagad. Vajadzēja vinnēt dažas grūtākas spēles. Ceru ar katru kārtu spert solīti uz priekšu."

Jau ilgāku laiciņu Gulbis ir atsācis sadarbību ar savu kādreizējo treneri Ginteru Bresniku, kurš viņu atbalsta arī Parīzē. "Jau pērn pirms Vimbldonas atbraucu pie viņa uz Vīni patrenēties zālājā. Tad pāris dienas kopā pastrādājām pirms "US Open", bet vēl nevarēja uzskatīt, ka viņš atkal ir mans treneris," stāsta Gulbis. "Pēc "US Open" viņam pateicu: tu principā esi vienīgais, kurš man kortā var palīdzēt. Un viņš piekrita. Mums attiecības ir bijušas gan ļoti labas, gan mazāk labas, bet tās nekad nepārgāja pāri kritiskajai robežai. Mēs vienmēr esam normāli komunicējuši."

Ja jāspēlē "Grand Slam" pamatturnīrā, līdz tam varētu kaut vai aizrāpot

Bresnika prioritāte gan paliek viņa tautietis Dominiks Tīms (viņš ar Gulbi varētu tikties "Roland Garros" trešajā aplī), un arī pagājušonedēļ Bresniks kopā ar Tīmu bija Lionas turnīrā, nevis līdzās Latvijas tenisistam kvalifikācijā Parīzē. Ernestu tas gan īpaši nesatrauc: "Tas ir objektīvi. Tāpat neredzu treneri, kurš būtu kaut tuvumā viņam. Pat, ja Bresnikam būtu desmit prioritātes pirms manis!"

Ernestam tika jautāts arī par Argentīnas tenisistu Marko Trungeliti, kura stāsts Parīzē kļuvis par sensāciju. Proti, svētdien Trungeliti uzzinājis, ka kā "lucky looser" ticis pamatturnīrā traumētā Nika Kirjosa vietā, no Barselonas ar mašīnu mērojis ceļu līdz Parīzei un pirmdien pieveica citu austrālieti Bernardu Tomiku. "Šāda iespēja ir liels bonuss. Viņam nebija ko zaudēt. Ja jāspēlē "Grand Slam" pamatturnīrā, līdz tam varētu kaut vai aizrāpot," komentēja Gulbis, liekot zālei iesmieties.