Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Sports

Sevastova pievienojas Ostapenko un zaudē jau pirmajā kārtā

© scanpix.ee

Arī Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova (WTA 19.) nespēja pārvarēt "French Open" 1. kārtu, ar rezultātu 6:4, 1:6, 3:6 zaudējot kolumbietei Marianai Dukei-Marinjo (WTA 112.). Sevastova pēdējā setā nenosargāja breika pārsvaru.

Sevastovai izdevās iespaidīgs sākums ar 5-0 izrāvienu. Anastasija pēc tam izsēja gandrīz visu pārsvaru. Viņa nespēja divreiz izservēt setu, kā arī palaida garām trīs setbumbas. Lai arī visas bija uzņemšanā, variantu netrūka. Piemēram, liels "backhand" auts kolumbietes otrās serves izspēlē.

Ļāvusi pretiniecei tikt līdz 4:5, Sevastova 10. geimā beidzot pabeidza setu. Viņa izmantoja Dukes-Marinjo problēmas spēlē bez pirmās serves un izcēlās ar "sauso" breiku, punktu setam pieliekot ar neatvairāmu "backhand" sitienu gar kreiso līniju.

Sevastova graujoši zaudētajā 2. setā salūza pēc neveiksmīga otrā geima. Esot vadībā ar 1:0, viņa ieguva divas breikbumbas, bet nevienu nespēja realizēt. Tā sākās sešu pēc kārtas zaudētu geimu sērija, kuras laikā Sevastovai problēmas gan ar sitienu izvēli, gan izpildījumu. Anastasija setā, kurā bija tikai septiņi geimi, sakrāja 14 nepiespiestās kļūdas.

Duke-Marinjo no uzvarošām pozīcijām zaudēja pirmajos divos geimos izšķirošajā setā. Kolumbiete vispirms no 40:15 pārsvara nenoturēja servi, bet otrajā geimā pažēloja Sevastovu, neizmantojot divas breikbumbas. Abas bija pēc Latvijas tenisistes otrās serves. Mariana pirmajā gadījumā trāpīja tīklā "dropšotu", bet otro breikbumbu izniekoja ar "forehand" autu.

Lai arī Sevastova pēdējā setā bija tikusi pie 2:0 pārsvara, izspēlēs dominēja pretiniece, tāpēc Dukes-Marinjo atspēlēšanās bija loģiska. Sevastovai ceturtajā geimā bija iespēja izvirzīties vadībā ar 3:1, taču viņa nespēja izmantot geimpunktu. Kolumbiete divreiz pēc kārtas izcēlās ar saīsinātajiem sitieniem, iegūstot breikbumbu, kas realizēta ar spēcīgu diagonālo "forehand" uzbrukumu. Sevastova drīz bija iedzinējos ar 2:3.

Anastasija vēlreiz tika nobreikota astotajā geimā, kad Sevastovai trīs neveiksmīgi sitieni - dubultkļūda, "slaiss" tīklā un "backhand" auts. Izvirzījusies vadībā ar 5:3, Mariana ļoti viegli izservēja maču, pēdējā geimā zaudējot tikai vienā izspēlē.

Kopš seta pirmā geimā, kurā Duke-Marinjo pamanījās zaudēt no 40:15 pārsvara, Sevastova mača atlikušajā daļā uzņemšanā ieguva tikai vienu punktu - tas notika pēdējā geimā pie 0:40, kad viņa ar trāpījumu uz līnijas atspēlēja pirmo no trim mačbumbām. Otro novērst neizdevās, bumbiņu nespējot atsist laukumā pēc pretinieces pirmās serves.

Statistika

Kategorija Sevastova Duke-Marinjo
Eisi 0 2
Dubultkļūdas 3 1
1. serves precizitāte 62% 65%
Iegūtie punkti ar 1. servi 27/51 38/53
Iegūtie punkti ar 2. servi 12/31 11/28
Tīri uzvarētās izspēles 19 27
Nepiespiestās kļūdas 35 25
Spēle pie tīkla 9/15 18/24
Breikpunktu realizācija 4/12 7/11
Visi iegūtie punkti 71 92

Sevastova Dukei-Marinjo, kura līdz mačam pret Latvijas tenisisti tika no kvalifikācijas, zaudējusi trīs reizes piecās cīņās, ieskaitot 1-3 bilanci uz māla seguma.

Sevastovai pēc šodienas zaudējuma "French Open" karjerā zaudējumu ir divreiz vairāk nekā uzvaru (3-6). Sevastova jau 1. kārtā zaudējusi četros no sešiem turnīriem (2009-11, 2018).

Pirms gada sasniegtā 3. kārta Anastasijai ir labākais rezultāts Parīzē. Šogad izstājoties jau pēc pirmā mača, nav aizstāvēti 130 reitinga punkti.

Sevastovai Parīzē vēl palicis dubultspēļu turnīrs kopā ar Luksemburgas tenisisti Mendiju Minellu, bet nākamās vienspēļu sacensības plānotas Maljorkā, kur 18. jūnijā startēs "International" kategorijas turnīrs. Sevastova pirms gada uzvarēja šajā Maljorkas turnīrā.