Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Sports

Gulbim uzvara četros setos un otrā kārta sasniegta

© scanpix.ee

Francijas atklātā tenisa čempionāta otrā diena Latvijai iesākusies veiksmīgi. Tā iesākusies ar Ernesta Gulbja pirmās kārtas uzvaru pār Žilu Milleru no Luksemburgas - 2-6, 6-4, 6-4, 6-3.

Izlozē uzvarēja Millers, kurš izvēlējās spēli sākt ar servi, un Luksemburgas vadošais tenisists pirmajā setā dominēja. Kamēr Gulbis pie sāncenša serves ieguva vien divus punktus un trīs no četriem geimiem zaudēja sausā, Millers tikai vienā no Gulbja serves geimiem netika pie breikbumbas. Jau otrajā seta geimā Gulbis, sācis pārliecinoši, pie 40:0 trāpīja tīklā un šķietami zaudēja pārliecību. Trīs breikbumbas latvietis gan atspēlēja, taču savu servi zaudēja gan sestajā, gan astotajā geimā un pirmajā setā tika sakauts ar 2:6.

Otrajā setā Gulbis jau spēlēja ar ievērojami lielāku pārliecību, kamēr Milleram brāķa kā uzbrukuma sitienos, tā pirmajā servē bija arvien vairāk. Un piektajā geimā Gulbim arī izdevās pirmoreiz nobreikot pretinieku. Pirms tā sākuma nedaudz skaidrojies ar tiesnesi, Gulbis pēc īsas pauzītes panāca 30:0 un pēc Millera eisa sagaidīja sitienu tīklā. Ieguvis dubulto breikbumbu, Gulbis pie tīkla lieliski panāca saīsināto bumbiņu un jau ar pirmo piegājienu nobreikoja Milleru (3:2). Jau nākamajā geimā Luksemburgas tenisists gan varēja atjaunot līdzsvaru - Gulbis pie 40:0 pieļāva dubultkļūdu un attapās pie breikbumbas, taču pārliecinoši to atspēlēja. Astotajā geimā Milleram bija pat dubultā breikbumba, bet Gulbis ar labu otro servi un eisu to atspēlēja un setā beigās bija pārāks ar 6:4.

Trešo setu Gulbis sāka diezgan neveiksmīgi, sausā zaudējot pie Millera serves un pie savas nokļūstot iedzinējos ar 0:40. Pirmās divas breikbumbas latvietis atspēlēja, taču trešo Millers ar labiem uzbrukumiem pārvērta breikā (2:0). Viņa prieki gan nebija ilgi, jo jau nākamajā geimā Gulbis pie 40:40 ar teicamu saīsināto sitienu nopelna breikbumbu, un Luksemburgas tenisists neīstā brīdī nopelna dubultkļūdu (1:2). Piektajā geimā Gulbis bija vadībā ar 40:15 un pēc Millera neveiksmīgas spēles pēc tīkla jau ar pirmo piegājienu pārņēma vadību setā (3:2). Arī Gulbis gan varēja uzreiz breiku atdot, taču šoreiz gan spēja izrāpties no bezdibeņa un atspēlēt trīskāršo breikbumbu (4:2), vēlreiz setā uzvarot ar 6:4.

Gulbis acīmredzami bija ieguvis iniciatīvu un ātri Milleru nobreikoja arī ceturtajā setā. Ja pirmajā geimā latvietis breikbumbu neizmantoja ar sitienu autā, tad trešajā geimā Gulbis atstāja Milleru uz nulles (2:1). Astotajā geimā gan Gulbim pēc ilgāka pārtraukuma radās problēmas pie savas serves. Latvietis nekādi nespēja trāpīt pirmo servi, tomēr ar agresīviem uzbrukumiem ļoti viegli atspēlēja divkāršu breikbumbu (5:3) un devītajā geimā atkal atstāj Milleru sausā pie viņa serves, uzvarot gan setā (6:3), gan visā mačā (3-1).

Otrajā kārtā Gulbim būs jātiekas jau ar trešo itālieti. Šoreiz pretī stāsies 22 gadus vecais Mateo Berretīni, kurš ATP rangā ieņem 96. vietu un kurš vakar ar 3:6, 7:5, 6:2 un 6:1 apspēlēja vācieti Oskaru Oti. Par iekļūšanu otrajā kārtā Gulbis ir garantējis vismaz 45 ranga punktus un vismaz 40 tūkstošu eiro prēmiju.