Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Sports

Ostapenko atklāj iemeslus, kāpēc tik slikti spēlējusi

© scanpix.ee

Pagājušogad, kad Aļona Ostapenko kļuva par "Roland Garros" čempioni, ar katru kārtu preses konferencē viņa bija aizvien smaidīgāka, un nemaz nezināju, kāda Aļona būs pēc negaidītā zaudējuma ukrainietei Katerinai Kozlovai. Ostapenko vilšanos centās noslēpt zem cepurītes, bet ar atbildēm visu salika pa plauktiņiem.

"Sākumā vēl bija kaut cik "ok", bet tad kļuva sliktāk. Sajūta bija tāda, ka tā neesmu es. Centos cīnīties līdz pēdējam punktam, bet viņa (Kozlova) spēlēja aizsardzības tenisu, un es pieļāvu pārāk daudz nepiespiestu kļūdu. Diena nesākās labākajā veidā un zināju, ka kaut kas tāds var gadīties, bet centos domāt pozitīvi. Taču neko nespēju izmainīt. Kas īsti notika? Tās ir personīgas lietiņas, taču būtībā pamodos sliktā omā. Kaut kas nesanāca tā, kā gribēju, un sajutos vēl sliktāk. Aŗī treniņš neizdevās."

Šodien īsti nebija nozīmes, kas stāvēja tīkla otrajā pusē, jo spēlētāja, kas varētu trāpīt piecus sitienus pēc kārtas, visdrīzāk mani uzvarētu.

Ostapenko uzskaitīja vēl dažus iemeslus, kas neļāva parādīt labāko sniegumu: "Pēc Romas turnīra man bija trauma, un četras dienas būtībā netrenējos. Uzspēlēju dažas dienas pirms mača, bet ar to nebija pietiekami. Ja man ieliktu spēlēt otrdienā, viens lieks treniņš, iespējams, palīdzētu. Protams, ka gribēju spēlēt vēlāk, bet saprotu arī organizatorus - viņiem šī ir svarīga diena un viņi gribēja, lai eju laukumā. Jau vakar sajutu, ka neesmu labākajā formā."

Protams, savu lomu atstāja arī tas, ka Ostapenko pirmoreiz karjerā bija jāizstāv turnīra (pietam "Grand Slam") čempiones tituls: "Kad šodien izgāju laukumā, jutu milzīgu spiedienu. Tostarp fanu dēļ - viņi mani ļoti atbalstīja, tāpēc gribēju spēlēt un parādīt viņiem, ka cīnos. Esmu ļoti vīlusies un dusmīga. Vēletos pagriezt laiku atpakaļ. Tagad centīšos pēc iespējas ātrāk to aizmirst. Būs citi turnīri un citas iespējas. Ja visu laiku atcerēsies zaudējumu "Grand Slam" pirmajā kārtā, būtu jābeidz karjera."

Aļonai arī pajautāja, vai Katerinas Kozlovas spēle viņai ir kaut kā īpaši nepiemērota? "Šodien īsti nebija nozīmes, kas stāvēja tīkla otrajā pusē, jo spēlētāja, kas varētu trāpīt piecus sitienus pēc kārtas, visdrīzāk mani uzvarētu," atbildēja Latvijas tenisiste. "Pretiniece vienkārši gaidīja, kad kļūdīšos. Man bija 50 nepiespiestas kļūdas; tas laikam izsaka visu..."