Rumjancevs paliek aiz goda pjedestāla

© f64

Smaiļotājs Aleksejs Rumjancevs svētdien Vācijā izcīnīja ceturto vietu Pasaules kausa otrajā posmā 200 metru distancē, kamēr Kaspars Tīklenieks palika trešajā desmitā.

Rumjancevs sestdien bija ātrākais priekšsacīkstēs un otrs labākais svētdienas rītā notikušajā pusfinālā, bet vēlāk aizvadītajā A finālā sportistam tik labi vairs nesekmējās. Uzvaru sacensībās guva krievs Jevgēņijs Lukancovs, kuram sekoja itālis Andrea Dominiko di Liberto un ungārs Kološs Šizmadija, kamēr Rumjancevs palika ceturtais, uzvarētājam piekāpjoties par 0,6 sekundēm.

Tikmēr Tīklenieks pusfinālā nenostartēja pārāk veiksmīgi un sacensības turpināja C finālā, kurā arī bija vien sestais. Līdz ar to posma summā latvietis ierindojās 24.pozīcijā.

Iepriekš šajā posmā kanoe airētāju divnieks Aivis Tints un Gatis Pranks piektdien ieņēma desmito vietu 1000 metru distancē. Vēlāk svētdien Tints startēs 5000 metru distancē kanoe airēšanā.

2008. un 2016.gadā Rumjancevs guva trešās vietas Eiropas čempionāta 200 metru distancē, bet pasaules meistarsacīkstēs viņš pirmoreiz pie godalgas tika pērn, kad sākotnēji bija trešais, bet pagājušajā mēnesī, pateicoties konkurenta diskvalifikācijai, tika paaugstināts uz otro pozīciju. Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs sportists izcīnīja piekto vietu, bet pēc šīm sacensībām viņam tika veikta pleca operācija.