Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Sports

Merzļikins: Nākamajā sezonā palieku Šveicē

© scanpix.ee

Latvijas izlases vārtsargs Elvis Merzļikins devies uz Amerikas Savienotajām Valstīm, lai tiktos ar aģentu, tomēr nākamajā sezonā viņš vēl nespēlēs Nacionālajā hokeja līgā. Hokejistam ir spēkā līgums uz vēl vienu sezonu ar Šveices vicečempioni "Lugano".

Vēl pirms pasaules čempionāta Elvis Merzļikins sarunā ar Sporta Avīzi norādīja, ka maija beigās dosies uz Losandželosu, lai tiktos ar savu aģentu un runātu par nākotni. Līgums ar "Lugano" beidzas 2019. gadā - vienlaikus ar latvieti draftējušā kluba Kolumbusas "Blue Jackets" pirmā vārtsarga Sergeja Bobrovska līgumu, un tā nav nejaušība.

"Man palaimējies, ka spēlēju līgā ar augstu līmeni - domāju, ka Šveicē tas ir augstāks nekā AHL. Ir stabila vieta, varu augt un krāt pieredzi, ko arī daru. Kad parakstīju līgumu, to vēl līdz galam nebiju sapratis, bet tagad redzu rezultātus. Tagad saprotu, kāpēc to darīju. Labāk katrā spēlē būt vārtos, nevis mētāties starp līgām. Visgrūtāk tas būtu tieši psiholoģiskajā ziņā, bet Šveicē esmu mierīgs un varu koncentrēties tikai hokejam," teica Merzļikins.

Tomēr pēc veiksmīgā pasaules čempionāta pamatīgu interesi par latvieša pakalpojumiem izrādīja Merzļikinu draftējušais Kolumbusas "Blue Jackets", un situācijai pietuvināti cilvēki mēļoja, ka tiek meklēts variants, kā atbrīvoties no "Lugano" līguma. Tomēr pats Merzļikins šodien aicinājis visus nomierināties - arī nākamajā sezonā viņš spēlēs Šveicē.