Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Sports

Kanāda neapmierināta ar 2019. gada čempionāta kārtību

© scanpix.ee

Vakar kļuva zināms grupu sadalījums 2019. gada pasaules čempionātam hokejā. Laukuma saimniece Slovākija spēlēs Košicē, nevis galvaspilsētā Bratislavā. Tieši tāpat kā Kanāda, bet ziemeļamerikāņi ar šādu lēmumu ir pagalam neapmierināti.

"Kanādieši nākuši klajā ar prasību viņus pārcelt uz Bratislavu, tomēr visas izmaiņas pieņem IIHF padome, kas ir augstākais ķēdes posms," sūdzības apstiprināja Slovākijas Hokeja federācijas vadītājs Martins Kohuts. "Mēs šādām prasībām kategoriski nepiekrītam, un organizatoru lēmumu mainīt var tikai IIHF. Nedomāju, ka viņi izšķirsies par šādu soli."

Vakar noskaidrojās, ka Bratislavas apakšgrupā spēlēs Zviedrijas, Krievijas, Čehijas, Šveices, Norvēģijas, Latvijas, Austrijas un Itālijas izlases, kamēr Košices grupā cīnīsies Kanāda, ASV, Somija, Vācija, Slovākija, Dānija, Francija un Lielbritānija. Pēc pasaules ranga publicēšanas tika veikta viena izmaiņa - vietām samainījās norvēģi un mājinieki slovāki.

"Gribam, lai pasaules čempionāts apmeklējuma ziņā būtu veiksmīgs - sagaidām, ka spēles klātienē vēros vairāk nekā 450 tūkstoši cilvēku. Tieši tāpēc vietām samainījām Slovākiju un Norvēģiju. Bratislava ir tuvu gan austriešiem, gan čehiem, kā arī krieviem, pateicoties lidostai. Savukārt Košicē halli piepildīs mājinieku fani. Un ticam, ka Slovākijas izlase spēlēs arī Bratislavā, piedaloties ceturtdaļfinālā," teica Kohuts.

Kanādieši ir neapmierināti, jo viņiem Košices grupā nācās spēlēt jau 2012. gada pasaules čempionātā. Skatoties pasaules rangā, vienīgā iespējamā izmaiņa būtu Kanādas un Zviedrijas apmainīšana vietām, taču maz ticams, ka IIHF izšķirsies par šādu soli.

Ar 240 tūkstošiem iedzīvotāju Košice ir Slovākijas otrā lielākā pilsēta. Tā atrodas valsts austrumos, kamēr Bratislava ir pašos rietumos, un nokļūšana līdz Košicei nozīmē visas Slovākijas šķērsošanu.