Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Koziols: Neviens mums nejautāja, vai Lipmanam vajag dot balvu

© f64

Ja arī Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs saņems piedāvājumu no Nacionālās hokeja līgas (NHL), viņš neies uz klubu, kuram nav izredžu cīnīties par Stenlija kausu, intervijā LTV raidījumam "1:1" otrdien teica Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Viesturs Koziols.

Hārtlijs pērnajā pavasarī pirmoreiz trenēja Latvijas izlasi pasaules čempionātā, vēlāk pagarinot līgumu līdz 2022. gadam. Pagājušajā nedēļā Latvijas izlase pirmoreiz kopš 2009. gada sasniedza pasaules čempionāta ceturtdaļfinālu, pēc tam Latvijas hokeja leģendai Artūram Irbem intervijā Sportacentrs.com paužot, ka NHL visi pamanījuši Hārtlija sasniegto ar Latvijas izlasi un viņš noteikti saņems darba piedāvājumus.

Šīs balvas piešķiršana izraisīja daudz jautājumu no citu federāciju puses. Es teiktu, ka es šo balvu viņam nepiešķirtu.

"Līgumā ir paredzēts punkts, ka viņš var aiziet, ja piedāvā trenēt NHL. Ja arī tā notiks, varēsim būt lepni, ka Latvijas hokeja izlases galvenais treneris turpina savu karjeru labā NHL klubā. Zinot Bobu Hārtliju, esmu drošs, ka viņš neies trenēt klubu, kuram nav izredžu cīnīties par Stenlija kausu, viņa ambīcijas ir tādas, ka viņš grib uzvarēt," stāstīja Koziols. "Hokejs viņam ir kā narkotika, viņam darbs ar Latvijas izlasi sagādā baudu un prieku. Ne velti esam izvirzījuši mērķi, ka gribam braukt uz Pekinas olimpiskajām spēlēm. Varu apliecināt, ka tur gribam ne tikai aizbraukt, bet arī pacīnīties par labu vietu. Šī ir maza garantija, ka Bobs Hārtlijs nekur nebrauks un turpināsim strādāt."

Koziols stāstīja, ka Latvijas izlases spēlētāji saņems prēmijas par astoto vietu pasaules čempionātā. "Esam vienojušies, ka, ja saņemsim prēmijas no IIHF un par astoto vietu tā pienākas, spēlētāji saņems prēmijas. Vēl nezinām cik liela tā summa būs, bet prēmija spēlētājiem būs."

Mēs sākām procesu, lai Lipmanu nomainītu, jo netika sistēmiski strādāts. Tāpēc arī mums šobrīd nav daudz NHL spēlētāju.

Tāpat ģenerālsekretārs pauda, ka nepiekrīt IIHF lēmumam piešķirt bijušajam LHF prezidentam Kirovam Lipmanam piešķirt Pola Loika vārdā nosauktu balvu par savu ieguldījumu sporta veida attīstībā."Neviens mums neprasīja vai vajag viņam dot balvu. Šīs balvas piešķiršana izraisīja daudz jautājumu no citu federāciju puses. Es teiktu, ka es šo balvu viņam nepiešķirtu."

"Kad pārņēmām LHF, federācijai bija pusotrs sponsors, jo neviens neticēja tā brīža vadībai. Cilvēki, kuri ziedo, pierāda, ka noticējuši mūsu uzsāktajām pārmaiņām," federācijas paveikto slavēja Koziols. "Mēs sākām procesu, lai Lipmanu nomainītu, jo netika sistēmiski strādāts. Tāpēc arī mums šobrīd nav daudz NHL spēlētāju. Sabruka PSRS un vietā Kirovs Lipmans neko neuzbūvēja. Tas mums jādara tagad. Lai būtu sistēmiskums - nevis nejaušība, bet likumsakarība, ka varam cīnīties par medaļām."

"Skaidrs, ka KHL ir ģeopolitisks projekts, bet esmu pilnīgi pārliecināts, ka Rīgas "Dinamo" Latvijas hokejam ir ar plus zīmi. Daudzi Latvijas hokeja izlases potenciālie spēlētāji iegūst iespēju izspēlēties ļoti augstā līmenī. Es par to pat negribu diskutēt," pauda Koziols. "Mums ir ļoti labas attiecības ar Rīgas "Dinamo" vadību, bet nevēlamies ietekmēt viņu spēles virzienu."

"Viens no Latvijas lielākajiem izaicinājumiem saistībā ar 2021. gada pasaules čempionāta rīkošanu Rīgā ir treniņu halle un esam vienojusies, ka tā būs Daugavas stadionā. Nozīmīgi, ka tur būs lielais laukums, līdz ar to tajā varēs gatavoties Latvijas izlases, jo arī pasaules čempionāti tādos notiek," stāstīja Koziols. "Esmu pilnīgi pārliecināts, ka varam pasaules čempionātā cīnīties par medaļām - mēs vairs nebraucam cīnīties par vienu uzvaru, bet par to, lai ar mums rēķinātos visas pasaules lielvaras."

Tomēr intervijas noslēgumā Koziols deva mājienus, ka uzskata, ka pasaules čempionāta ceturtdaļfināla spēlē pret Zviedriju pretiniekiem palīdzējuši tiesneši. "Vienīgi mazām nācijām dažbrīd jācīnās arī pret tiesnešiem. Zemapziņā man sēž jautājums, kuras valsts līdzjutējiem Dānijā varētu būt interesantāk atbraukt uz pusfinālu Dānijā - Zviedrijas vai Latvijas. Bet mūsu hokejisti ar darbiem pierādījuši savu spēku un esmu pārliecināts, ka cīnīsimies par medaļām."