Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Lipmans saņem IIHF atzinību

© f64

Šajā pēcpusdienā Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā notika Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) ceremonija, kurā tika uzņemti jauni Slavas zāles biedri un izteiktas arī citas atzinības.

Ceremonijā apbalvots tika arī ilggadējais Latvijas Hokeja federācijas prezidents Kirovs Lipmans, kura vietā pirms diviem gadiem stājās Aigars Kalvītis. IIHF ceremonijā tika uzsvērts Lipmana ieguldījums infrastruktūras attīstībā, viņa vadībā tiekot uzceltai "Arēnai Rīga" un parādoties vēl 16 jaunām ledushallēm, kā arī viņa loma pasaules čempionāta atvešanā uz Rīgu.

Lipmanam tika veltīti komplimenti par dažādu attīstības programmu izveidi, piemēram, sieviešu hokejā, tāpat arī dalību četrās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas un arī pirkstapielikšanu Rīgas "Dinamo" izveidē. "Cik gan ātri lido laiks. Šķiet, ka tas vēl bija tikai vakar, kad mazajā Latvijā organizējām pasaules čempionātu," ceremonijā teica Lipmans. "Vēlos pateikties visai hokeja sabiedrībai un draugiem par šo brīdi."

Lipmans no IIHF prezidenta Renē Fāzela rokām saņēma balvu, kas nosaukta kādreizējā IIHF prezidenta Pola Luaka, kurš organizāciju vadīja no 1922. līdz 1947. gadam, vārdā. Šī balva tiek pasniegta kopš 1998. gada, un 2003. gadā to saņēma arī Rīgā dzimušais Visvaldis Džordžs Nagobads, kurš bija ārsts slavenajā ASV izlasē, kas 1980. gadā sensacionāli izcīnīja olimpiskās zelta medaļas.

IIHF Slavas zālē tika uzņemts kanādietis Robs Bleiks, zviedrs Daniels Alfredsons, soms Jere Lehtinens un amerikānis Kriss Čelioss.