Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Sports

Amerikāņi kā pirmie iekļūst pusfinālā

© scanpix.ee

Par pasaules čempionāta pirmo pusfinālisti šovakar kļuva ASV izlase, kas spēles gaitā izlaida divu vārtu pārsvaru, tomēr beigās ar rezultātu 3:2 uzveica Čehijas hokejistus. Ar diviem precīziem raidījumiem izcēlās amerikāņu valstsvienības kapteinis Patriks Keins.

Cīņu drošāk iesāka amerikāņu hokejisti, kas uzreiz pēc pirmā skaitliskā mazākuma izciešanas spēja izvirzīties vadībā - lielisku ātrumu un tehniku nodemonstrēja Keins, kurš, slidojot no savas zonas, apsteidza vairākus čehu aizsargus un no zonas vidusdaļas izdarīja precīzu plaukstas metienu Pāvela Francouza sargāto vārtu stūrī - 1:0 ASV.

Nākamo triecienu amerikāņi deva jau pēc mazāk nekā divām minūtēm, lieliski pretuzbrukumu izspēlējot Nikam Bonino un Kemam Atkinsonam, pēdējam pilnībā apspēlējot Francouzu un ar neērto nūjas lāpstiņas galu raidot ripu jau teju tukšos Čehijas izlases vārtos (2:0).

Paradoksāli, ka otrajā trešdaļā amerikāņiem piederēja vēl lielāks pārsvars izdarītajos metienos (14:8), tomēr vārtus spēja gūt tikai un vienīgi čehi. Tā perioda piektās minūtes noslēgumā deficītu uz rezultāta tablo līdz minimumam (1:2) ar lielisku šķīlienu no sāna samazināja Mihals Ržepīks, kamēr izlīdzinājumu (2:2), pielabojot Dāvida Pastrņāka raidījumu, skaitliskajā vairākumā panāca vien 19 gadus vecais Patriks Nečāss.

Tomēr pēdējais vārds piederēja amerikāņiem un konkrēti Patrikam Keinam, kurš ar saviem otrajiem vārtiem šajā mačā panāca 3:2 un ASV kā pirmā iekļuva pusfinālā.

Pasaules čempionāta ceturtdaļfināls, 17. maijs
ASV - Čehija 3:2 (2:0, 0:2, 1:0)
Vārti: 10:36 Keins (Raiens) 1:0, 12:19 Atkinsons (Bonino) 2:0, 24:56 Ržepīks (Faksa, Gudāšs) 2:1, 30:55 Nečāss (Pastrnāks, Hroņeks, vair.) 2:2, 46:58 Keins (Raiens) 3:2.
Metieni: 31:26
Soda minūtes: 10:2
Vārtsargi: Kinkeids - Francouzs