No Madrides turnīra izstājas arī Sevastova

© scanpix.ee

Pēc tam, kad Madrides turnīra pirmo kārtu nepārvarēja Aļona Ostapenko, šodien līdzīgs liktenis piemeklēja arī Anastasiju Sevastovu, kura otrajā kārtā divos setos ar 3-6 un 4-6 piekāpās Nīderlandes tenisistei Kiki Bertensai.

Sevastova pagājušajā sezonā Bertensu Madridē uzvarēja ceturtdaļfinālā ar rezultātu 6:3, 6:3. Anastasijai tajā mačā ar savu aizsardzības tenisu izdevās apspēlēt pretinieces uzbrukuma spēli. Abām Spānijas galvaspilsētā vēlreiz tiekoties 12 mēnešus vēlāk, bija citādāks iznākums, jo šoreiz dominējusī Nīderlandes tenisiste uzbrukumā spēlēja krietni precīzāk.

Sevastovai 1. sets bija apmēram tikpat bezcerīgs, cik Latvijas hokejistiem vakardienas uzstāšanās pasaules čempionātā pret Somiju. Bertensa lielo pārsvaru jaudā izmantoja ar graujošu uzvaru, turklāt Sevastova ne reizi nespēja uzvarēt savas serves geimos. Proti, vienīgais geims iegūts uzņemšanā.

Sevastovai 2. setā izdevās izrādīt sīvāku pretestību, taču arī tagad jāsamierinās ar zaudējumu. Seta lūzums notika divu geimu posmā. Sevastovai ceturtajā geimā bija divas breikbumbas pēc kārtas. Bertensa abas atspēlēja, servi nosargājot no 15:40. Vispirms viņai jaudīgs "forehand" diagonālais sitiens, Sevastovas mēģinājums atbildēt ar to pašu beidzās ar trāpījumu autā. Otro breikbumbu Bertensai atspēlēja spēcīga pirmā serve.

Nupat nespējusi iegūt breiku, Sevastova neveiksmīgi nospēlēja nākamajā geimā, kurā zaudēja no 30:0, to izdarot ar viņai netipiski nekvalitatīvu tenisu. Anastasijai divas "forehand" kļūdas un viena dubultkļūda, bet vienu punktu Bertensa nopelnīja ar neatvairāmu diagonālo sitienu, kas bija pie rezultāta 30:30. Sevastovai pēc tam otrais auts geimā.

Bertensa aiznākamajā geimā ieguva jau dubultbreika pārsvaru, bet pie rezultāta 5:2 nespēja ar pirmo mēģinājumu izservēt maču. Uzvara astotajā geimā Sevastovai ļāva izvairīties no sezonas lielākās sagrāves (tā arvien ir 3:6, 1:6 janvārī Sidnejā pret Dominiku Cibulkovu). Bertensa devītajā geimā, kurā servēja Sevastova, neizmantoja pirmo mačbumbu, iesitot tīklā. Sevastova nosargāja servi, liekot Bertensai vēlreiz servēt par uzvaru. Šoreiz Sevastovai atspēlēties neizdevās - Kiki servi noturēja "sausā".

Sevastova pagājušajā gadā ar tikšanu līdz Madrides pusfinālam nopelnīja 390 reitinga punktus, bet šogad spēja aizstāvēt tikai 65, tāpēc nākamajā nedēļā rangā zaudēs vēl vismaz divas pozīcijas un nebūs augstāk par 19. vietu. Nākamā pieturvieta būs jaunnedēļ Romā, kur notiks "Premier 5" kategorijas turnīrs.

Statistika

Kategorija Sevastova Bertensa
Eisi 1 2
Dubultkļūdas 1 2
1. serves precizitāte 64% 62%
Iegūtie punkti ar 1. servi 17/39 27/37
Iegūtie punkti ar 2. servi 11/22 9/23
Breikpunktu realizācija 2/7 5/8
Visi iegūtie punkti 52 69

Sports

Latvijas bobslejisti un skeletonisti turpina sagatavošanās posmu pirms gaidāmās sezonas. Šobrīd treniņnometne rit Rīgā, jaunuzceltajā vieglatlētikas manēžā "Daugava", kur tapusi bezledus starta estakāde ledus trašu sporta veidu pārstāvjiem. Šodien "Daugavas" vieglatlētikas manēžā bobslejisti un skeletonisti bija sarīkojuši estakādes svinīgo atklāšanu un atvērto treniņu, lai pirms ikgadējās pirmssezonas preses konferences sarīkotu mediju tikšanos ar sportistiem un treneriem.