Sevastova Madrides punktu aizstāvēšanu sāk ar trīs setu uzvaru

Anastasija Sevastova © scanpix.ee

Madrides "Premier Mandatory" sērijas turnīra 1. kārtu svētdien pārvarēja pagājušā gada pusfināliste Anastasija Sevastova (WTA 16.), kura ar rezultātu 6:3, 4:6, 6:3 apspēlēja Slovākijas tenisisti Annu Karolīnu Šmīdlovu (WTA 86.).

Sevastova pirms gada Madridē izcēlās ar pusfinālu, par kura sasniegšanu pienācās 390 reitinga punkti. To aizstāvēšana pilnā apjomā izskatās pēc ļoti sarežģītas misijas, jo Anastasijai šogad draud netikšana tālāk par 3. kārtu - tāda aina veidojas, pieņemot, ka pirmajos divos posmos viņas zara daļā visos mačos uzvarēs izsētās spēlētājas.

Sevastovu pērn pusfinālā apturēja viņai ļoti neparocīgā rumāniete Simona Halepa, bet šoreiz divus posmus agrāk var būt tikšanās ar Karolīnu Vozņacki. Sevastova Dānijas tenisistei zaudējusi visos astoņos setos. Tiesa, abas vienmēr sacentušās uz "hard" seguma, bet māls Karolīnai nepatīk, tāpēc Sevastovai šoreiz būtu labākas izredzes.

Latvijas otrā rakete nav spēlējusi kopš 22. aprīļa, kad Federāciju kausā uzvarēja Jekaterinu Makarovu. Anastasija no spēlēšanas Štutgartē atteicās vēdera vīrusa dēļ, bet Madridē ir ieradusies. Tikmēr Sevastovas pirmā pretiniece Šmīdlova šajā nedēļas nogalē Spānijas galvaspilsētā uzvarējusī jau divos mačos, jo spēlēja kvalifikācijā.

Sevastova Šmīdlovu bija uzvarējusi abos iepriekšējos mačos - 2013. gada sezonas ievadā Oklendas WTA kvalifikācijā ar 6:4, 6:1 un 2016. gadā "US Open" 1. kārtā ar 6:3, 6:3. Abi mači notika uz "hard" seguma, bet Annai Karolīnai ērtākais segums ir māls. Tas pats gan attiecas arī uz Sevastovu.

Šodienas mačā Sevastovai klājās daudz grūtāk, turklāt Šmīdlova cīņas lielākajā daļā dominēja, bet izskaņā nespēja nospēlēt pietiekami precīzi. Sevastova izšķirošā seta piektajā geimā ar pirmo servi atspēlēja breikbumbu, bet savu lielo iespēju sagaidīja mača priekšpēdējā geimā, kad slovakiete vairākas reizes bumbiņu raidīja autā, dodot Sevastovai iespēju servēt par uzvaru.

Sevastova pirms gada Madridē izcēlās ar pusfinālu, nopelnot 390 reitinga punktus. 1. kārtas pārvarēšana šogad ļāvusi aizstāvēt 65 punktus.

Anastasija 2. kārtā tiksies ar ranga 20. vietā esošo Nīderlandes tenisisti Kiki Bertensu, kuru šeit pērn pieveica ceturtdaļfinālā (6:3, 6:3).

Sports

Latvijas bobslejisti un skeletonisti turpina sagatavošanās posmu pirms gaidāmās sezonas. Šobrīd treniņnometne rit Rīgā, jaunuzceltajā vieglatlētikas manēžā "Daugava", kur tapusi bezledus starta estakāde ledus trašu sporta veidu pārstāvjiem. Šodien "Daugavas" vieglatlētikas manēžā bobslejisti un skeletonisti bija sarīkojuši estakādes svinīgo atklāšanu un atvērto treniņu, lai pirms ikgadējās pirmssezonas preses konferences sarīkotu mediju tikšanos ar sportistiem un treneriem.