Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Šmitam rekorda atkārtojums

© f64

Latvijas basketbolists Rolands Šmits Spānijas ACB līgas mačā izcēlās ar 22 gūtiem punktiem un sešām atlēkušajām bumbām. Viņa pārstāvētā „Montakit” cieta zaudējumu ar 75:93 pret „Barcelona”, kurai viņš pievienosies šovasar.

Rolands Šmits spēlē pret „savu” komandu laukumā pavadīja 36:28 minūtes, proti, tiekot nomainīts tikai uz trim minūtēm. Viņš guva 22 punktus (2p. 5/7, 3p. 4/7), kas ir viņa atkārtots personīgais rekords Spānijas ACB līgā. Šosezon vidēji mačā 11 punktus sametušais Šmits iepriekš ar 22 punktu spēli izcēlās pirms mēneša pret „Unicaja”.

Šmitam, kurš ar "Barcelona" līgumu noslēdza pagājušajā vasarā, arī divas rezultatīvas piespēles un četras piezīmes, kā arī sliktākais +/- rādītājs savā komandā, proti, mīnus 17. Ar 17 punktiem viņam palīdzēja Marko Popovičs, bet 15 pievienoja bijušais vefietis, meksikānis Fransisko Kruss, taču nekas no tā neglāba no pārliecinošas sakāves pret „Barcelona” ar 75:93.

Katalonijas kluba sastāvā nebija Rodiona Kuruca, bet ar 20 punktiem izcēlās Ante Tomičs. „Barcelona” ar 21 uzvaru 30 spēlēs saglabā trešo vietu kopvērtējumā, kamēr „Montakit” zaudējusi jau septiņās spēlēs pēc kārtas un izslīdējusi ārpus „play-off” zonas. Šobrīd Šmita komanda ir desmitajā vietā, no astotajā vietā esošās „Murcia” atpaliekot par vienu uzvaru.