Ostapenko pabeidz Štutgartes turnīru

© scanpix.ee

Aļonai Ostapenko (WTA 5.) Štutgartes "Premier" sērijas turnīrs beidzās ar zaudējumu ceturtdaļfinālā Karolīnai Pliškovai (WTA 6.) ar rezultātu 7:5, 5:7, 4:6.

Ostapenko uzvarēja mača pirmajos trīs geimos, kuros viņai nosvērts un dominējošs teniss, sekmīgi izmantojot mačos pret Pliškovu iepriekš produktīvi pielietoto taktiku ar diagonālajiem sitieniem, un skriet nemīlošā čehiete arī šoreiz regulāri nespēja tikt klāt Aļonas bumbiņām

Pirmajos divos serves geimos zaudējot tikai vienā izspēlē, kas notika dubultkļūdas dēļ, Ostapenko neveiksmīgi nospēlēja trešajā servēšanas reizē piektajā geimā, kurā palika bez pirmās serves un "backhand" sitienu precizitātes. Pliškova tā atguva breiku un pēc ātras uzvaras sestajā geimā panāca izlīdzinājumu 3:3.

Aļonai vēl viens grūts geims bija pie rezultāta 4:4, šoreiz spējot atspēlēties no 15:40. Pliškova pirmās breikbumbas izspēlē kļūdījās ar "backhand" sitienu, bet otro breikbumbu Latvijas tenisiste atspēlēja pati, spēcīgi un precīzi pa diagonāli uzsitot no kreisās puses. Pēc tam divas labas pirmās serves pēc kārtas, un Ostapenko nokļuva viena uzvarēta geima attālumā no panākuma setā.

Ostapenko kopš agrā breika iegūšanas nākamajos trīs Pliškovas serves geimos kopā sakrāja tikai trīs punktus, pie breikbumbām netiekot, bet 12. geimā spēja izcelties ar "sauso" breiku, izvairoties no taibreika spēlēšanas. Aļona dominēja ar "backhand" sitieniem, un tieši tāds uzbrukums, bumbiņu atsitot pēc Pliškovas otrās serves, pielika punktu setam - 7:5.

Ostapenko 2. setu sāka ar žiglu "sauso" serves geimu, bet pēc tam radās problēmas. Otrajā servēšanas reizē izdevās atspēlēties no 0:30, bet trešajā notika Pliškovas breiks - 2:3. Divas Ostapenko "forehand" kļūdas, pēc kurām čehiete uzbruka Aļonas otrajai servei deva mūsu tenisistei 15:40 deficītu. Ostapenko spēja atspēlēt tikai pirmo breikbumbu, bet otrās izspēlē bumbiņu raidīja tīklā no neērtās puses. Ostapenko breiku uzreiz atspēlēja, sestajā geimā trīs reizes neatvairāmi uzsitot ar "forehand" un vienu punktu iegūstot ar "backhand" uzbrukumu, pēc kura Pliškovai auts.

Aļonai seta turpinājumā bija vēl divi problemātiski serves geimi, no kuriem viņa uzvarēja vienā. Ostapenko septītajā geimā atspēlējās no 0:30 pēc tam, kad pirmās divas izspēles zaudēja, spēlējot ar otro servi. Ostapenko vēlāk nokļuva tikai viena uzvarēta geima attālumā no panākuma mačā, kad bija vadībā ar 5:4. Nākamajā geimā uzņemšanā Pliškovu apdraudēt neizdevās, bet pēc tam čehietei uzdāvināts "sausais" breiks. Servējot pie 5:5, Ostapenko izcēlās ar četrām nepiespiestajām kļūdām (trīs ar "backhand" un viena ar servi), dodot Pliškovai iespēju servēt par uzvaru setā. Pliškova ātri ieguva trīs setbumbas pēc kārtas jeb 40:0. Ostapenko pirmās divas atspēlēja, bet trešo novērst nebija lemts, jo Pliškova sekmīgi uzbruka no labās puses.

Ostapenko serves geimos mocījās arī pēdējā setā. Pirmajā geimā Pliškova tika līdz "vienādi", bet trešajā viņai bija trīs breikbumbas, izmantojot pēdējo. Ostapenko pirmās divas atspēlēja un drīz domāja, ka ir uzvarējusi geimā, tomēr tajā zaudēja.

Ostapenko geimpunkta izspēlē ar servi nedaudz trāpīja autā, domājot, ka ir trāpījusi uz līnijas. Pliškova uzbruka otrajai servei, panākot "vienādi". Ostapenko pēc tam kļūdījās ar "forehand" un tūlīt sekojošās trešās breikbumbas izspēlē nogulēja Pliškovas pretuzbrukumu ar "backhand" sitienu gar kreiso līniju - 1:2.

Ostapenko uzreiz atspēlējās. Pliškovas varenā serve viņai palīdzēja izkļūt no nepatīkama 15:40, bet Ostapenko ar "forehand" uzbrukumu tūlīt ieguva trešo breika iespēju. Šoreiz Pliškova netrāpīja ne pirmo, nedz arī otro servi - 2:2. Tikšana atpakaļ setā nespēja Ostapenko iedvesmot spēles kvalitātes uzlabošanai. Pēc vēl trim kļūdām viņa ar pirmo servi atspēlēja breikbumbu. Pliškova ar uzbrukumu otrajai servei ieguva vēl vienu iespēju, un Ostapenko garu izspēli pabeidza ar "forehand" autu, vēlreiz izšķirošajā setā esot iedzinējos ar breiku - 2:3.

Pliškovai septītajā geimā bija iespēja noformēt divu breiku pārsvaru, taču viņa, uzbrūkot Ostapenko otrajai servei, bumbiņu ietrieca tīklā. Aļona ar grūtībām rezultātā pietuvojās līdz 3:4, tobrīd manāmi pieklibojot, jo viņai bija problēmas ar kreiso kāju. Zaudējusi iespēju pilnvērtīgi pārvietoties, Ostapenko mača izskaņā svarīgos brīžos nespēja atvairīt pretinieces uzbrukumus, netiekot klāt tādām bumbiņām, kādas cīņas lielākajā daļā spēja aizsniegt. Kad Pliškova pie rezultāta 5:4 servēja par uzvaru mačā, Aļonai 10. geimā bija trīs breikbumbas. Pliškova pirmo atspēlēja ar "forehand" sitienu pa līniju, bet pārējās divas palīdzēja atvairīt laba serve. Ostapenko atspēlēja vienu mačbumbu, Pliškova ar otro mēģinājumu pielika punktu.

Sports

Latvijas bobslejisti un skeletonisti turpina sagatavošanās posmu pirms gaidāmās sezonas. Šobrīd treniņnometne rit Rīgā, jaunuzceltajā vieglatlētikas manēžā "Daugava", kur tapusi bezledus starta estakāde ledus trašu sporta veidu pārstāvjiem. Šodien "Daugavas" vieglatlētikas manēžā bobslejisti un skeletonisti bija sarīkojuši estakādes svinīgo atklāšanu un atvērto treniņu, lai pirms ikgadējās pirmssezonas preses konferences sarīkotu mediju tikšanos ar sportistiem un treneriem.